Cultureel programma
Archief
Close Reading: Hannah Arendt №2
29 APR 2024
14:45 — 16:15
3D, dialoogpodium Vrije Universiteit Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.
In 'On Violence' behandelt Hannah Arendt geweld. In drie sessies nemen we passages door, en ontwikkelen we onze eigen visie op geweld.

Tot dusver laat de wereldgeschiedenis zien dat geweld een hardnekkige onderdeel van de werkelijkheid is. Of het nu gaat over grootschalig geweld, zoals oorlog, of heel persoonlijk geweld, zoals misbruik. Hoe verhouden we ons tot de aanwezigheid van dit geweld? Maar evengoed: hoe gaan we ermee om dat we onderdeel zijn van geweld?

In ‘On Violence’ behandelt Hannah Arendt geweld, specifiek in de tweede helft van de 20e eeuw. In drie sessies nemen we passages van dit werk door, en ontwikkelen we in gesprek onze eigen visie op geweld in de wereld.

Dit evenement vindt plaats in het Engels. Je bent van harte welkom op 29 april, van 14.45 tot 16.15 uur in het VU-podium voor dialoog: 3D. Het is nodig om je voor dit evenement aan te melden. Je vindt alle informatie in het activiteitenoverzicht van NEWConnective, via de link.

Dit evenement hangt samen met de podcastaflevering van The Connective over een persoonlijk verhouden tot geweld, en het panel over herdenkingscultuur als collectieve oefening in geweldloosheid (1 mei).

Close Reading: Hannah Arendt №2
29 APR 2024
14:45 — 16:15
3D, dialoogpodium Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
Amsterdam
Georganiseerd door
NEWConnective
Website by HOAX Amsterdam