Concert
Archief
Dodenherdenking Weesp
4 MEI 2024
19:15 — 22:00
Let op! Dit event is al verstreken.
Stille Tocht, herdenking en een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk in Weesp.

Om 19.15 uur vertrekt de Stille Tocht vanaf de Synagoge naar de Ossenmarkt. De Stille Tocht wordt begeleid door trommelaars van muziekvereniging de Adelaar. De Dodenherdenking bestaat onder meer uit de programmaonderdelen muziek, poëzie en zang. Toespraak door voorzitter van de bestuurscommissie. Na twee minuten stilte en twee coupletten van het Wilhelmus, is het tijd voor de bloemlegging en het defilé. De Dodenherdenking eindigt om 20.30 uur.

Om 20.45 uur begint de Herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk, Nieuwstraat, in Weesp. Het thema is ‘Oorlog en Vrede. Twee leden van ‘Deel de Duif’ geven een presentatie  over hun project. Dit initiatief is gestart tijdens een bijeenkomst in de woning van burgemeester Halsema. Zij spelen composities van Joodse, Oekraïense en Palestijnse componisten. Verder maken gedichten onderdeel uit van het programma n.a.v. het bloedbad van 7 oktober jl. in Israël en het niet aflatende geweld in Gaza.

Hierna is het tijd voor het muziekprogramma ‘Oorlog en Vrede’. Een optreden van Doris Hochscheid (cello) en Frans van Ruth (vleugel). Doris Hochscheid vertelt het verhaal van haar vader die in 1940 in Keulen werd geboren en als tweejarige het bombardement op Keulen meemaakte. Zij spelen composities van Joodse, Oekraïense en Palestijnse componisten. Verder maken gedichten onderdeel uit van het programma. De Herdenkingsbijeenkomst eindigt om 22.00 uur.

  • 19:15 - 22:00: Herdenkingsbijeenkomst Kindvriendelijk.
Dodenherdenking Weesp
Georganiseerd door
Stichting Nationale Herdenkingen Weesp
Telefoon: 0618772750
Website by HOAX Amsterdam