Stille Tocht
Archief
Stille Tocht
4 MEI 2022
18:00 — 19:30
Stadhuis
Let op! Dit event is al verstreken.
Wandel mee met de burgemeester en vele honderden mensen in een Stille Tocht naar de Nationale Herdenking op de Dam.

Dit jaar lopen scholieren uit Zuidoost mee, zij leggen bloemen bij de Nationale Herdenking op de Dam. De Stille Tocht start op het Stadhuisplein en loopt door het hart van de oude Jodenbuurt naar de Dam. Stadsdichter Marjolijn van Heemstra, Job Cohen en burgemeester Halsema spreken bij aanvang van de tocht.

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité roept iedereen op, individuen en organisaties, om met de Stille Tocht mee te lopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vertrekpunt: Stadhuisplein, Amstel 1.

Aanvang: 18.00 uur

Programma Stadhuisplein

18.00 Muziek Roma Mirando

18.10 Aanvang toespraken op het podium

18.30 Start Stille Tocht richting de Nationale Herdenking op de Dam

De route

Via het Jonas Daniël Meijerplein, loopt de Stille Tocht over de Nieuwe Keizersgracht waar in de kade ruim 200 namen van joden staan geschreven die daar tijdens de oorlog woonden en zijn weggevoerd. Via de Magere Brug voert de tocht vervolgens door de Kerkstraat, Utrechtsestraat, het Rembrandtplein en het Rokin richting de Dam.

Nationale Herdenking op de Dam

Bij aankomst bij de Nationale Herdenking op de Dam is er een speciaal vak gereserveerd voor alle deelnemers van de Stille Tocht. Scholieren uit Amsterdam  leggen bloemen bij het defilé.

Video Afscheidsbrieven op het Rembrandtplein

Op 4 mei van 19 tot 20 uur is een uur lang een speciaal voor 4 mei gemaakte video te zien op het grote scherm op het Rembrandtplein. Hier is een verzameling afscheidsbrieven van Amsterdammers te zien, samengesteld door auteur Bianca Stigter. Van o.a. verzetsmensen, mensen die de onderduik ingingen en joodse Amsterdammers.

Stille Tocht
4 MEI 2022
18:00 — 19:30
Stadhuis
Amstel 1
Amsterdam
Onderdeel van Herdenkingen & Stille Tocht
Georganiseerd door
Amsterdams 4 en 5 mei comité
Gratis
Website by HOAX Amsterdam