Een Vrijheidsmaaltijd door het foodcollectief Goja uit, gevestigd in Amsterdam Nieuw-West. Een unieke en gezellige eetervaring als pop-up restaurant waarin verbinding centraal staat. Gedurende de dag zijn er activiteiten gepland om te praten over de identiteit, cultuur en herinneringen aan eten van de deelnemers. Deze gespreksonderwerpen helpen de verschillen tussen de deelnemers met verschillende achtergronden te begrijpen en overbruggen. Het eten begint met het tekenen van goede/gelukkige herinneringen aan eten, zoals troost-eten of eten dat met identiteit te maken heeft. Vervolgens presenteren de deelnemers hun ideeën. Om af te ronden versieren de deelnemers het Japanse dessert Dorayaki met Anko, een traditionele Japanse zoete rode bonenpasta voor een persoon naast hen, om te bidden voor vrede voor de ander.
Vrijheidsmaaltijd
↓ Vrijheidsmaaltijd Van Eesteren Museum
5 MEI 2025
13:00 — 17:00
Van Eesteren Museum
Cooking Up Connections: Food, Culture, and Conversations on Freedom