Nieuws
Burgemeester Halsema: Organiseer een Vrijheidsmaaltijd!
22 november 2022 - door Hannah Bakx
In deze brief, gericht aan alle Amsterdammers, roept burgemeester Halsema op om op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd te organiseren.
'Jaarlijks staan we op 4 mei stil, en op 5 mei komen we in beweging: we vieren dat we in een vrije samenleving leven en beseffen dat deze vrijheid nooit vanzelfsprekend is en dat zij besproken en onderhouden moet worden. Dat doen we als stad, met elkaar en ook aan tafel.' 

Als organisator kun je zelf invulling geven aan je maaltijd: het kan een ontbijt, lunch, diner of borrel zijn. Je kunt zelf mensen uitnodigen en de locatie bepalen. Het doel is het stimuleren van ontmoetingen en gesprekken over vrijheid. Een inhoudelijk programma kan hieraan bijdragen, denk bijvoorbeeld aan een spreker, muzikaal optreden, workshop, spel of quiz. In deze handout vind je meer informatie over de Vrijheidsmaaltijd en organisatie hiervan. Onze coördinator Vrijheidsmaaltijden Hannah Bakx denkt ook graag met je mee over de invulling van je maaltijd en hoe je deze het best kunt organiseren. Zij is bereikbaar via hannahbakx@4en5meiamsterdam.nl.

Benieuwd geworden naar de brief van burgemeester Femke Halsema? Je vindt hem hier.