Nieuws
Tabitha, Froukje en MEAU zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2023 
Tabitha, Froukje en MEAU vliegen op 5 mei 2023 als Ambassadeurs van de Vrijheid door Nederland.
23 februari 2023 - door Privé: Marieke van Hove

Tabitha, Froukje en MEAU staan samen met de bezoekers stil bij het belang van vrijheid. Bevrijdingsdag 2023 wordt traditioneel afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel, dat dit jaar gepresenteerd wordt door Soy Kroon en Dieuwertje Blok.

Op 5 mei vieren we dat we sinds 1945 in Nederland weer in vrijheid leven. Daarnaast is 5 mei ook de dag waarop we ons bezinnen op het belang van vrijheid en waarop we ons realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Zeker nu we in Europa sinds lange tijd weer geconfronteerd worden met een oorlog, is het van groot belang om hier met de hele samenleving bij stil te staan. In dat licht bereiden de artiesten zich in de aanloop naar 4 en 5 mei voor op hun rol als Ambassadeurs van de Vrijheid. Zo gaat Froukje op pad met de Oekraïense artiest Roxolana, waarbij ze erachter wil komen hoe het is om je muzikale dromen na te jagen in beperkte vrijheid. Tabitha gaat op zoek naar haar roots en MEAU verdiept zich in de rechten van vrouwen.
Dieuwertje en Soy - Foto Jaap Scheeren

De 5 mei-viering start dit jaar in Overijssel, waar in aanwezigheid van Ambassadeur van de Vrijheid Froukje het Vrijheidsvuur zal worden ontstoken op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. De Nationale Viering van de Bevrijding wordt traditioneel afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel. De presentatie daarvan is in handen van Soy Kroon en Dieuwertje Blok, die er samen met een keur aan artiesten en het Orkest Koninklijke Luchtmacht een onvergetelijke avond van maken. Het thema ‘Leven met oorlog’ vormt dit jaar de rode draad door alle herdenkingen en vieringen.

Website by HOAX Amsterdam