Nieuws
Deze 4 en 5 mei in Amsterdam: wandelen, luisteren en bekijken
Wat doe jij op 4 en 5 mei?
30 april 2021 - door de redactie

4 mei

In samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier en herdenkingscomités uit Amsterdam presenteren wij een bijzondere wandelkaart met daarop gemarkeerd 200 oorlogsmonumenten in de stad: hiermee kunnen Amsterdammers van knooppunt tot knooppunt dwalen door de stad en op eigen manier en moment herdenken. De kaart was afgelopen zaterdag als bijlage bij Het Parool te vinden, en wordt morgen door diverse herdenkingscomités verspreid. Ook is de kaart online te vinden op www.4en5meiamsterdam.nl/wandelkaart

Luister naar een selectie van verhalen uit het programma Open Joodse Huizen in onze podcastserie Bezet: Audiomonumenten van de stad Amsterdam. Ook de adressen uit de podcastafleveringen zijn terug te vinden op de 4 mei wandelkaart.

5 mei

5 mei kent de Vrijheidsmaaltijdsoep als alternatief voor de meer dan honderd Vrijheidsmaaltijden die in de stad zouden plaatsvinden. Kijk op 5 mei van 17.00 tot 20.00 uur de Vrijheidsmaaltijdsoep liveshow vanuit Pakhuis de Zwijger. We luisteren naar verhalen, muziek en inspirerende sprekers, kijken naar dansoptredens van Bevrijdingsdansfestival en krijgen een kijkje in de keuken van stadsgenoten en mooie initiatieven. Je vindt de show via deze link.

Kijk op 5 mei om 20.00 uur de tv-special De Nieuwe Mens. Een roadmovie door Amsterdam langs artiesten en performers, over het eindeloze streven een beter mens te worden. De kijker ontmoet Spinvis, Nana Adjoa, Hannah Hoekstra, Adbelkader Benali, Yung Nnelg, De Witte Kunst en Shishani. Marjolijn van Heemstra leidt de kijker bij deze roadtrip langs locaties als de A’DAM Toren, het Olympisch Stadion, de GVB-pont naar de NDSM-werf en het dak van Heesterveld Creative Community.

NTR, NPO 2 Extra 20.00 uur
AT5 20.15 uur + 22.15 uur

En er is meer…

Natuurlijk is er op 4 mei de Nationale Dodenherdenking op de Dam (NPO1). Aansluitend is er vanuit Carré een Theater Na de Dam livestream met Hannah Hoekstra in Een Duits leven. Of kijk in onze agenda voor onder meer livestreams van Open Joodse Huizen, Namen en Nummers op Kastanjeplein, of online aanbod zoals deze film over herdenken in Nieuw-West.

Website by HOAX Amsterdam