Nieuws
Een nieuw seizoen van onze podcast
Bezet: Audiomonumenten van de stad Amsterdam is een podcast over de oorlog, verzet, bevrijding en terugkeer. Wekelijks verschijnen er nieuwe afleveringen.
1 mei 2022 - door de redactie

Sinds 2020 maken wij jaarlijks podcasts naar aanloop van 4 en 5 mei. In iedere podcast luister je naar bijzondere verhalen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, verzet, bevrijding en terugkeer.

Amsterdam heeft niet alleen stenen herinneringen aan oorlog. Vele gebeurtenissen worden van generatie op generatie doorgegeven. In Bezet, audiomonumenten van de stad Amsterdam komen ooggetuigen, nazaten en huidige bewoners van de stad aan het woord. Ze vertellen over bezetting, onderdrukking, deportatie, verzet en collaboratie. Er zijn verschillende verhalende podcasts op hun historische plekken op onze kaart gezet zodat men al luisterend kan lopen door de straten en pleinen die een rol spelen in het verhaal.

Max Arpels Lezer (1936)

In het nieuwe seizoen van Bezet, audiomonumenten van de stad Amsterdam komt onder anderen Max Arpels Lezer (1936) aan het wordt. Hij zat als kind ondergedoken in Friesland. Na een fijne oorlogstijd op het platteland staat na de oorlog ineens zijn vader voor zijn neus. Een moeizame terugkeer naar Amsterdam volgde.

Luister alle afleveringen via Spotify, Apple of je favoriete podcast platform.

Een deel van deze podcastserie komt tot stand in samenwerking met Joods-Cultureel Kwartier in het kader van programma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet. 

Website by HOAX Amsterdam