Tour and walk
Wandeling langs de paden van het verzet
4 MAY 2023
Loop de wandeling van Gijs en Floor om de stad met een andere blik te zien. Ditmaal richt de wandeling zich op de velen die via staking en oproer in verzet kwamen.

In 2023 is het 80 jaar geleden dat de grote april mei staking plaatsvonden; werknemers vanuit heel Nederland gingen in staking als protest tegen de oorlog. De staking begon in Hengelo bij de Storkfabrieken en kreeg landelijke navolging. Ook in Amsterdam gingen arbeiders in verzet tegen de oorlog. De wandeling volgt enkele sporen.

De Tweede Wereldoorlog heeft overal zijn sporen in Amsterdam nagelaten en een wandeling langs de sporen is een manier van herdenking om niet te vergeten. Gijs Stork en Floor van Spaendonck maken wandelingen door Amsterdam die in Het Parool en wandelboeken worden gepubliceerd. Ze mengen in hun wandelingen geschiedenis, kunst, ophef met recente ontwikkelingen. Vele volgers lopen met plezier de wandelingen om de stad steeds met een andere blik te zien. In de afgelopen jaren hebben de 4 mei wandelingen geleidt langs oorlogsmonumenten en de vrouwen die een hoofdrol speelden in het verzet in de hoofdstad. Ditmaal richt de wandeling zich op de velen die via staking en oproer in verzet kwamen.

Download via de ‘gratis’ button onderaan de pagina de wandeling en loop hem op je eigen tijd en tempo.

Floor & Gijs op de Dam. Foto's door: J. W. Kaldenbach

Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Themes
Staking
Verzet
Wandeling langs de paden van het verzet
4 MAY 2023
Organised by
Gijs en Floor
Website by HOAX Amsterdam