Concert
Archief
4 Mei van Alle Kanten
4 MEI 2019
17:40 — 19:30
Amstelkerk
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 4 mei 2019 vindt de vierde concertlezing plaats in de serie: Het Wapen van Amsterdam, wat betekent het nu? 4 Mei van Alle Kanten: een concertlezing met muziek, poëzie en verhalen. Wat is heldhaftig in deze tijd? En barmhartig wereldwijd.

Programma

Het programma ‘4 Mei van Alle Kanten’ gaat over universele menselijke waarden. Daarom hoort u in de concertlezing op deze 4e mei, de Nederlandse herdenkingsdag, zowel klaag-en vrijheidsliederen, filmmuziek en verzets-odes afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, als ook uit andere landen, tijden en culturen. Het programma vormt een universele oproep tot strijd voor menselijke waarden, een strijd die altijd en overal nodig zal zijn. Vele componisten, musici, dichters, verhalenvertellers, verzetsstrijders en anderen zijn ons voorgegaan.

18:15 opening door Ina Brouwer:

-Pianist en (film)componist Laurens van Rooyen start met de Wallenbergsuite en vervolgt met Schindler’s List.

-Gospelkoor The Revivals uit Amsterdam olv Paul Hessen brengt liederen en Negro Spirituals die over lijden gaan, vrijheid, hoop en verzet, waaronder:

  1. Song of Freedom
  2. Nobody knows the trouble I’ve seen
  3. You raise me up

-Het lot van de Syrische vluchteling staat centraal in de bijdrage van de, in 2012 gevluchte, dudukspeler Peshmerge Morad en diens neef Rebar die de Bouzouki speelt. Na zijn aankomst was de duduk zijn enige troost. “Op het moment dat ik mijn gevoelens niet in woorden kan uitdrukken, pak ik mijn duduk en begin ik met spelen”.

-Laurens van Rooyen en bariton Mark Enthoven vertolken het prachtige Jiddische lied ‘‘Vu ahin zol ikh geyn?’ over de uitzichtloosheid van het ghetto in Warschau.

-Jiddisj Koor Hejmisj Zain zingt de Jiddisje vertaling van de Mauthausen Cyclus van Mikis Theodorakis.

-Ina Brouwer leest voor uit werk het van de Surinaamse verzetsman Anton de Kom.

Waar:

Amstelkerk m.m.v Stadsherstel Amsterdam

Tickets:

€12,- euro p.p via www.4meivanallekanten.eventbrite.nl of aan de zaal verkrijgbaar.

4 Mei van Alle Kanten
4 MEI 2019
17:40 — 19:30
Amstelkerk
Amstelveld 10
Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam