Kunst
Archief
A New Beginning
5 MEI 2022
10:00 — 21:00
Let op! Dit event is al verstreken.
Buitententoonstelling van fotograaf Cigdem Yuksel over naar Nederland gevluchte jongeren.

Wie ben je en wie wil je worden? En wat als je jezelf opnieuw zou moeten uitvinden? In A New Beginning werkt fotograaf Cigdem Yuksel met jongeren die, na hun vlucht naar Nederland, op zoek gaan naar hun (nieuwe) identiteit. De jongeren uiten zich met tatoeages, gedichten, rap of Instagram posts. Ze zien er cool en stoer uit, maar ze zijn ook kwetsbaar. Samen met Cigdem zijn zij op zoek gegaan naar een manier om hun verhaal te vertellen.

Cigdem vroeg hen wat zij voelen als zij terugdenken aan hun reis, als zij denken aan hun angsten, nachtmerries, het gemis van hun ouders. Welk beeld, vorm en kleur zien zij voor zich? Hoe zouden ze dat uitbeelden? Maar ze kijkt ook met de jongeren naar hun toekomst. Hoe zien ze zichzelf, nu en later? Waar halen ze kracht en plezier uit?

Deze fotoserie is een spin-off van de documentaire Shadow Game die in 2021 een Gouden Kalf won als beste Nederlandse documentaire. Via https://shadowgame.eu/nld/fotoverhalen/ kun je ook de serie achterliggende multimediale verhalen ontdekken. 

A New Beginning
Website by HOAX Amsterdam