Bevrijdingsfestival
Archief
Anton de Kom Bevrijdingsfestival
5 MEI 2023
16:00 — 21:00
Let op! Dit event is al verstreken.
Op 4 en 5 mei organiseert Vereniging ons Suriname op het Anton de Komplein weer een eerbetoon aan Anton de Kom.

Het programma wordt ingevuld met spoken word van schoolkinderen uit Amsterdam- Zuidoost, upcoming talenten en gevestigde artiesten! Definitief programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

In navolging van de succesvolle pilot editie van 2022, voor een jaarlijks terugkerend 4 en 5 mei programma in Amsterdam Zuidoost, staat 2023 in het teken van het landelijk thema ‘Leven met Oorlog’.
Met het Anton de Komplein als uitvalsbasis brengen wij de Bijlmer in actie, om kennis te nemen van de onderbelichte gedeelde geschiedenis, en te blijven streven naar een betere, verdraagzame, veilige en vrije samenleving nu en in de toekomst.

Het leven en de strijd van Anton de Kom, in Suriname en Nederland, blijft velen inspireren. Anton de Kom, de intellectueel en activist. De man die in Suriname vocht tegen het onrecht van de kolonisatie, en in Nederland tegen het fascisme; die mobiliseerde en mensen samenbracht voor een betere wereld; die opstond tegen onrecht, waar in de wereld hij ook was. Anton de Kom, en het plein dat naar hem vernoemd is, moet een vertrekpunt worden voor een inclusieve herdenking en viering. Zijn strijd en idealen moeten we blijven eren en vieren.

Anton de Kom Bevrijdingsfestival
Georganiseerd door
Anton de Kom Bevrijdingsfestival
Gratis
Website by HOAX Amsterdam