Concert
Archief
Berlioz’ Grote requiem bij het Koninklijk Concertgebouworkest
4 MEI 2019
21:00 — 23:20
Het Concertgebouw
Let op! Dit event is al verstreken.
Sinds 1989 heeft het Koninklijk Concertgebouworkest Berlioz' Grande messe des morts niet meer uitgevoerd. Hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking!

Het ‘Grote requiem’ van Hector Berlioz

Berlioz componeerde zijn Grande messe des morts op verzoek van een Franse minister voor de herdenking van de soldaten die tijdens de Juli-revolutie van het jaar 1830 waren gesneuveld. Het requiem werd een van Berlioz’ populairste werken, onder meer vanwege de fantasierijke instrumentatie en de gigantische orkestbezetting, inclusief vier koperensembles verspreid in de zaal. Het was de componist zelf ook dierbaar: ‘Als ik zou worden bedreigd met de vernietiging van al mijn werken, zou ik om genade smeken voor de Grande messe des morts.’

Antonio Pappano

De Grande messe des morts is in goede handen bij dirigent Antonio Pappano. Raffinement, energie en drama zijn sleutelwoorden voor deze man van het operatheater – precies wat nodig is voor de uitvoering van dit Franse meesterwerk. Het Groot Omroepkoor komt het Concertgebouworkest wederom bijstaan. De tenor van dienst is de Mexicaanse zanger Javier Camarena, die bij het orkest debuteert. Sinds 1989 heeft het Koninklijk Concertgebouworkest Berlioz’ Grande messe des morts niet meer uitgevoerd, de hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking!

Ga naar de website voor meer info en het aanschaffen van tickets

Musici

Koninklijk Concertgebouworkest
Dirigent: Antonio Pappano
Tenor: Javier Camarena, Groot Omroepkoor en Koor van de Accademia Nazionale di Santa Cecilia

Thema's
operatheater
Berlioz’ Grote requiem bij het Koninklijk Concertgebouworkest
4 MEI 2019
21:00 — 23:20
Het Concertgebouw
Concertgebouwplein 10
Amsterdam
Georganiseerd door
Koninklijk Concertgebouworkest
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam