Concert
De laatste brief
4 MEI 2021
St. Augustinuskerk
Online herdenkingsconcert

LPK Cantemus Dominum, het 100-jarige koor van de St. Augustinuskerk Amsterdam-Buitenveldert, organiseert jaarlijks een 4 mei herdenkingsconcert. Het LPK bestaat uit ongeveer 40 zangers en staat onder leiding van Frank de Ruyter. Organist is Chris Bossano.

Dit jaar brengen we het concert met de titel “DE LAATSTE BRIEF” bij u thuis; de opname is vanaf 4 mei online te beluisteren en bekijken. Door middel van klassieke koormuziek en gedichten wordt stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Uitgevoerd worden o.a. de volgende werken: Pater Noster van A. de Klerk, Ave verum corpus van E. Elgar, Lux aeterna van E. Elgar, (bew. C. Bossano), Thou knowest Lord van H. Purcell. De muziek wordt afgewisseld met enkele gedichten waaronder “De laatste brief” van Bertus Aafjes.

U ziet en hoort het LPK zingen in de St. Augustinuskerk, bij oorlogsmonumenten en speciale plekken in onze eigen omgeving. Kinderen van groep 8 van Basisschool St. Jozef aan de Kalfjeslaan leveren ook dit jaar weer hun bijdrage aan het concert. Hun creatieve uitingen over de tweede wereldoorlog krijgen een speciale plek in de beelden bij het concert.

Indien samen herdenken wordt toegestaan, dan zal de opname ook in de kerk op een groot scherm worden getoond. De St. Augustinuskerk zal dan vanaf 19.30 uur worden opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. De Nationale Herdenking op de Dam kan voorafgaand aan het concert op een groot scherm in de kerk worden gevolgd.

De uitzending is vanaf dinsdag 4 mei online te bekijken en te beluisteren.

De laatste brief
4 MEI 2021
St. Augustinuskerk
Georganiseerd door
LPK Cantemus Dominum