Vrijheidsmaaltijd
Archief
De Lieve Amsterdammers Estafette
5 MEI 2018
12:00 — 14:00
Hannie Dankbaarpassage, De Hallen Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.

In zijn afscheidsbrief schreef oud-burgemeester Eberhard van der Laan dat Amsterdam de liefste stad van de wereld is. Van der Laan hoopte dat de Amsterdammers dit in stand zullen houden en voor elkaar blijven zorgen. Deze wens wordt door ons gedeeld en daarom organiseren wij – Stichting TROM, OBA, Salaam Shalom, Café Belcampo en Amsterdam & CO – een vrijheidslunch voor 120 lieve Amsterdammers.

Wie is jouw lieve Amsterdammer? Bijvoorbeeld iemand die iets liefs voor jou of voor de stad heeft gedaan? Misschien wel je overbuurvrouw, de groenteboer of een oud-collega. Iedereen kan een lieve Amsterdammer zijn. En voor deze vrijheidslunch mag je overbuurvrouw, groenteboer of oud-collega ook weer op zijn beurt zijn of haar eigen lieve Amsterdammer meenemen.

Wij nodigen je van harte uit om jouw eigen lieve Amsterdammer mee te nemen naar de vrijheidslunch, De Lieve Amsterdammers Estafette, dat op 5 mei zal plaatsvinden in de Hallen. Gezamenlijk zullen we onder het genot van een heerlijke maaltijd, de liefde en de vrijheid vieren die onze stad te bieden heeft.

Programma

De Palestijnse Amer Shanati uit Syrië vertelt over zijn reis naar Nederland en speelt op zijn oed.

Anaïs López vertelt het opmerkelijke levensverhaal van de vogel Javan Myna. Iedereen in Singapore kent deze kleine vogel met gele pootjes, een onstuimig kuifje, een scherp keelgeluid en iedereen haat hem. Anaïs López vertelt het verhaal van Javan Myna aan de hand van een pop-up boek met zeefdrukken. Het boek is vormgegeven door veelvuldig bekroond grafisch ontwerper Teun van der Heijden en is geïllustreerd door de vermaarde Singaporese cartoonist Sonny Liew.

Entree: gratis
Reserveren: via info@dehallen-amsterdam.nl o.v.v. naam en mailadres van jezelf en je lieve Amsterdammer. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Er is plek voor 120 Amsterdammers.

De Lieve Amsterdammers Estafette
5 MEI 2018
12:00 — 14:00
Hannie Dankbaarpassage, De Hallen Amsterdam
Hannie Dankbaarpassage 47
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Amsterdam & CO
Café Belcampo
De Hallen Amsterdam
OBA
Salaam Shalom
Stichting Trom
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam