Vrijheidsmaaltijd
Archief
Helden van De Literaire Karavaan in Café Americain op 5 mei
5 MEI 2019
12:00 — 14:00
Café Americain
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 5 mei viert Café Americain de vrijheid met De Literaire Karavaan. Tijdens een heerlijke lunch kun je genieten van korte voordrachten van zes schrijvers over het thema ‘Helden’.

Café Americain nodigt je op zondag 5 mei uit voor een sandwichlunch geserveerd van 12:00 tot 14:00, onder begeleiding van De Literaire Karavaan.

De Literaire Karavaan is een rondtrekkend schrijverscollectief dat door korte voordrachten naar een thema, lezers en luisteraars met schrijvers van mooie boeken kennis laat maken. Ze treden tweemaandelijks op in sociëteit de Kring, dragen voor op literaire festivals, op boekenmarkten, in bibliotheken en bij speciale gelegenheden op bijzondere locaties. Speciaal voor de Vrijheidsmaaltijd schrijven ze met 6 schrijvers speciale voordrachten over Helden.

Het thema “Helden” heeft betrekking op de mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gewaagd om een ander te redden.

Deze geweldige schrijvers dragen de Heldenverhalen voor:

Martin Hendriksma (auteur van o.a. het boek ‘De Rijn’, verhaal van een rivier), Ru de Groen (schreef o.a. de roman ‘Een dagje je in de stad’), Patty Stenger (schrijver van o.a. ‘Vintage’), Joan Veldkamp (auteur van ‘Vrijhaven Shanghai’ ), Chris Polanen (debuteerde met de roman ‘Waterjager’) en Marjoleine Oppenheim (auteur van o.a. de literaire non fictie ‘Over zij en ik’)
Bij de voordrachten is er gitaarmuziek van muzikaal talent Caspar de Groen en tekent illustratrice Jeska Verstegen live mee.

Entree: €10,-
Aanmelden: reserveren is verplicht en kan via info@cafeamericain.nl. Dieetwensen graag vooraf doorgeven.
Thema's
Helden
Helden van De Literaire Karavaan in Café Americain op 5 mei
5 MEI 2019
12:00 — 14:00
Café Americain
Leidsekade 97
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Café Americain
De Literaire Karavaan
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam