Herdenken
Herdenken met Assadaaka Community in Oost
4 MEI 2022
18:30 — 21:30
Wethouder Verheijhal
Assadaaka Community organiseert een stille tocht van het monument bij Muiderpoort Station naar Ceramplein.

Assadaaka Community zet zich in voor de meest kwetsbare bewoners in Amsterdam Oost. Dat doen wij door individuele ondersteuning en groepsactiviteiten waarbij wij altijd inzetten op versterken van de onderlinge verbinding en van de zelfredzaamheid.

Assadaaka Community organiseert, samen de buurt, al tientallen jaren de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei, zo ook in 2022. Daarbij staan ook verbinding en ontmoeting met elkaar op de voorgrond.

In 2022 doen wij de Herdenking van 4 mei deels fysiek en voor een groter publiek online. 

Deel 1 – Fysiek 

Verzamelen 18.30 Wethouder Verheijhal, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam

Vertrek 19u richting Muiderpoort Station

Aankomst Ceramplein 19.30 voor 2 minuten stilte en toespraken

Terug in Wethouder Verheijhal 21u – 21.15

Vanaf 21.15 Nagesprek bij Assadaaka Community in Wethouder Verheijhal 1e etage

Dit jaar zullen we op 4 mei een fysieke stille tocht houden, langs Muiderpoort Station, met twee minuten stilte op het Ceramplein een toespraken aldaar. Dit doen wij met een beperkte groep, door vooraf aanmelden. 

De stille tocht start vanuit de Wethouder Verheijhal, naar het monument bij Muiderpoortstation, waar we bloemen neerleggen en vervolgens naar Ceramplein, waar we 2 minuten stilte houden en daarna enkele toespraken houden over de thema’s als gelijkwaardigheid, tolerantie, solidariteit en vrede. Vanaf het Ceramplein (2 minuten stilte en toespraken) hebben wij een live stream. Hierna keren we terug naar de Wethouder Verheijhal waar we napraten over de thema’s, waarbij ook de online groep kan aansluiten, de hybride bijeenkomst (Zie online)

Zo combineren we fysiek en online optimaal, zodat iedereen volledig mee kan doen met de herdenking op 4 mei. 

Maaltijden

In deze moeilijke coronatijd hebben eenzaamheid, mentale en fysieke gezondheidsklachten een grote impact op de kwetsbare bewoners. Daarom willen wij óók dit jaar, zoals alle voorafgaande jaren, een maaltijd verzorgen voor deze doelgroep, om zo de saamhorigheid te versterken. Wij bieden ieder jaar op 4 mei een maaltijd en dit jaar is dat belangrijker dan ooit. Meedoen aan deze maaltijd creëert een gevoel van verbintenis met elkaar, juist op een belangrijke dag als de Herdenking. Deze maaltijden zullen verzorgd en verdeeld worden door onze vrijwilligers, en kunnen vooraf worden opgehaald voor thuis of bij Assadaaka Community (vooraf aanmelden) genuttigd worden.

Deel 2 – Online

Assadaaka Community zal voorafgaand aan 4 mei een video maken van de stille tocht die bewoners kunnen kijken op 04 mei, voorafgaand aan de 2 minuten stilte. De stille tocht stille tocht zal starten vanaf onze locatie aan de Wethouder Verheijhal, naar het monument bij Muiderpoortstation waar wij bloemen leggen, naar het Ceramplein waar wij ook bloemen zullen neerleggen. De video wordt daags vooraf opgenomen en gemonteerd, zodat we deze op 4 mei online kunnen zetten. Zo kan iedereen vanuit huis ook bij de stille tocht zijn.

Op 4 mei zelf zullen we op het Ceramplein 2 minuten stil zijn, waarna enkele toespraken volgen. Deze zullen we live streamen. 

Na de herdenking op het Ceramplein keren we terug naar de Wethouder Verheijhal, alwaar we met elkaar een nagesprek voeren over het herdenken, de Tweede Wereldoorlog en verbinding en gelijkwaardigheid.

We maken een live verbinding voor het nagesprek, door middel van Teams of Zoom. Zo kunnen de bewoners thuis de link openen en meedoen met een hybride  bijeenkomst (online + fysiek), waarin we gezamenlijk napraten over de in de toespraken besproken thema’s.

We hebben goede ervaringen met deze methode tijdens trainingen en cursussen en zullen deze methode ook op 4 en 5 mei inzetten.

Voor meer informatie

Contact: Ahmed El Mesri 

Tel-nr.: 0647440672

Mail: info@assadaaka.nl

Adres: Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal (1e etage), Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam

www.assadaaka.nl

Herdenken met Assadaaka Community in Oost
4 MEI 2022
18:30 — 21:30
Wethouder Verheijhal
Polderweg 300
Amsterdam
Onderdeel van Stille Tocht
Georganiseerd door
Stichting Assadaaka Community
Telefoon: 0647440672
Website by HOAX Amsterdam