Herdenken
Archief
Herdenking Amstelveenseweg
4 MEI 2018
19:30 — 20:15
Amstelveenseweg
Let op! Dit event is al verstreken.

Het 4-mei comité Amstelveenseweg organiseert ieder jaar, samen met de stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid, een Dodenherdenking bij het monument aan de Amstelveenseweg, ter hoogte van het Vondelpark. Hier kwamen op 7 mei 1945 vijf leden van de Binnenlandse Strijdkrachten om het leven bij een schietpartij met Duitse soldaten.

Elk jaar organiseren buurtbewoners op 4 mei een herdenking bij het monument op de Amstelveense weg bij de zuiduitgang van het Vondelpark.

Ook dit jaar zullen verschillende sprekers van diverse leeftijden en invalshoeken hun verhaal vertellen en zullen koor en musici dit alles omlijsten. Een trompettist blaast onder meer de Last Post.

19:30

Aanvang herdenking

Max Pam zal spreken over het thema Verzet. Verschillende sprekers vanuit diverse leeftijden en invalshoeken zullen hun verhaal zullen vertellen. Koor en musici zullen dit alles omlijsten.

20:00

Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte gehouden. Daarna klinkt het Wilhelmus en is er gelegenheid om bloemen en kransen te leggen met medewerking van Scouting Phoenix Amsterdam.

Adres: Amstelveenseweg bij Zuiduitgang Vondelpark
Meer informatie: www.facebook.nl/herdenkingamstelveenseweg

Thema's
Oorlogsmonument
Herdenking Amstelveenseweg
4 MEI 2018
19:30 — 20:15
Amstelveenseweg

Amsterdam
Georganiseerd door
4-mei comité Vondelpark- en Concertgebouwbuurt
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam