Herdenken
Archief
Herdenking Haarlemmerweg
4 MEI 2018
19:45 — 20:10
Monument Elias-Verkuyl-Verkuyl
Let op! Dit event is al verstreken.

U bent van harte uitgenodigd om op woensdag 4 mei om 19.45 uur aanwezig te zijn bij de herdenking bij het monument Elias-Verkuyl-Verkuyl aan de Haarlemmerweg. Kinderen van basisschool Veerkracht herdenken samen met buurtgenoten de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Jaarlijks wordt er op 4 mei een herdenking georganiseerd bij het monument aan de Haarlemmerweg ter nagedachtenis aan Matthijs Verkuyl, zijn zoon Hendrik Verkuyl en Pieter Elias. Zij zijn op 15 december 1944 doodgeschoten op deze locatie.

Voorafgaand aan de herdenking lopen buurtgenoten, ouders, kinderen en leerkrachten van basisschool Veerkracht in een stoet naar het monument. Kinderen van basisschool Veerkracht leggen bij het monument een bloemstuk, herdenken samen met buurtgenoten de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en staan stil bij oorlog en geweld in de wereld.

De herdenking is geschikt voor kinderen.

Programma

19.00 uur

Ontvangst belangstellenden bij De Kandelaar (Leger des Heils), Burgemeester Vening Meineszlaan 64 Amsterdam.

19.30 uur 

Kinderen, ouders, leerkrachten van basisschool Veerkracht en andere belangstellenden lopen in een stoet naar het monument.

De stoet vertrekt om 19.30 uur vanaf De Kandelaar

19.45 uur

Start herdenking. Kinderen van Veerkracht leggen bij het monument een bloemstuk, herdenken samen met nabestaanden, buurtgenoten en andere belangstellenden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (waaronder de heer Elias en vader en zoon Verkuyl). Wilt u bloemen neerleggen bij het monument, dan is dit uiteraard prima.

20:00 

Twee minuten stilte

20.10 uur

Einde herdenking.

Na afloop is er gelegenheid om in De Kandelaar nog na te praten.

Herdenking Haarlemmerweg
4 MEI 2018
19:45 — 20:10
Monument Elias-Verkuyl-Verkuyl
Coronelstraat 1
Amsterdam
Georganiseerd door
Basisschool Veerkracht
De Kandelaar
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam