Film
Archief
Israëlische film FOXTROT in Het Ketelhuis
4 MEI 2018
Het Ketelhuis
Let op! Dit event is al verstreken.

FOXTROT is een Israëlische film van regisseur Samuel Maoz. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van een zoon, die is gestationeerd bij een verlaten grenspost, zijn vader en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon.

Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon.

★★★★★ NRC Handelsblad
“Maoz was in 2009 met Lebanon [..] een late debutant. Daarna duurde het acht jaar voordat hij Foxtrot voltooide; pas zijn tweede film. Maar zijn films zijn dat lange wachten meer dan waard.”

★★★★★ de Volkskrant
“Van messcherp drama naar thriller; Samuel Maoz danst overtuigend van genre naar genre.”

Tickets
Normaal: € 10
Student, 65+, CJP: €9
Stadspas (groene stip): €7,50
Gratis met Cineville

Thema's
Dans
Familie
Israëlische film FOXTROT in Het Ketelhuis
4 MEI 2018
Het Ketelhuis
Pazzanistraat 4
Amsterdam
Georganiseerd door
Het Ketelhuis
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam