Vrijheidsmaaltijd
Archief
Lieve Mensen! Vrijheidsmaaltijd in de Kolenkitbuurt
5 MEI 2018
13:00 — 19:30
WOW Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.

Kom op 5 mei ‘s middags langs bij WOW Amsterdam voor een gezellig programma met swingende muziek performances, creatieve kinderactiviteiten en spectaculair straattheater. ‘s Avonds kan je genieten van een Vrijheidsmaaltijd.

Onder de titel ‘Lieve mensen!’ organiseert WOW Amsterdam op 5 mei een middagprogramma met leuke activiteiten. Voorafgaand aan de Vrijheidsmaaltijd wordt een vrijheidskrant of ‘Lieve Stadskrant’ gemaakt waarin interviews staan met sleutelfiguren uit de buurt: jong én oud.

Middagprogramma vanaf 13:00

Jonge buurtgenoten uit Bos en Lommer, de Kolenkitbuurt en de rest van Amsterdam kunnen rekenen op een gezellige middag met muziek en creatieve kinderactiviteiten waaronder T-shirts bedrukken met een WOW kunstenaar en een workshop jembé. Er wordt een heerlijke wereldmaaltijd gekookt. Op het podium zijn er spectaculaire muziekoptredens van onder andere de Salsaband Accion Con Clave en het Riciotti Ensemble (pak deze unieke kans om deze spetterende muzikanten te zien!), straattheater van Compagnie Mobil en bijdragen van verschillende kunstenaars uit WOW, én de bijzondere wezens en beesten van Pretvormer die door het publiek en de buurt bewegen.

Avondprogramma vanaf 17:00

‘s Avonds schuiven we aan de lange tafels op het voorplein van WOW en praten we met elkaar over het ideaal van De Lieve Stad. Aan één van de tafels vindt een bijzondere act plaats. Aan deze tafel zal een bijzonder gezelschap plaats nemen waaronder schrijvers, denkers, politici, buurtbewoners (jong en oud), en natuurlijk kunstenaars uit WOW. Zij zullen elkaar met de lange lepels voeren. De gedachte hierachter is natuurlijk dat elkaar voeren de meest ultieme lieve daad is. De bijzondere gasten gaan tijdens het eten met elkaar in gesprek over De Lieve Stad, over lieve bewoners en over hoe we allemaal (kunnen) bijdragen aan de toekomst van de lieve stad. Deze performance is in samenwerking met kunstenares Suzanne Bernhardt – ontwerpster van de keramische, lange lepels – tot stand gekomen.

De Vrijheidsmaaltijd wordt bereid samen met een groep statushouders die bij WOW Amsterdam in opleiding zijn, zie hier voor meer informatie over dit project.

Kom samen de vrijheid vieren en ideeën uitwisselen over de Lieve Stad!

Entree: het programma overdag is gratis, het eten (zolang de voorraad strekt) is ook kosteloos maar vooral bedoeld voor de buurtbewoners van WOW.

Eerdere Vrijheidsmaaltijden bij WOW Amsterdam

WOW organiseert ieder jaar een Vrijheidsmaaltijd en koppelt daaraan een bijzondere activiteit, passend bij de directe omgeving en het jaarlijkse thema van de Vrijheidsmaaltijden. In 2016 stond de voorstelling ‘Niet meer zonder jou’ van Zina centraal die werd bekeken door een grote groep vrouwen en dochters uit de buurt. Ook werd er samen een lekkere maaltijd gegeten. In 2017 werd er bij WOW samen met buurtbewoners gekookt en traden verschillende muzikanten op en kwamen er een grote groep buurtbewoners samen de vrijheid vieren. Ieder jaar mogen we een groeiende groep mensen begroeten bij de vrijheidsviering en ontstaan er bijzondere ontmoetingen op ons voorplein.

Lieve Mensen! Vrijheidsmaaltijd in de Kolenkitbuurt
5 MEI 2018
13:00 — 19:30
WOW Amsterdam
Wiltzanghlaan
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
WOW Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam