Vrijheidsmaaltijd
Archief
Madurolezing en Vrijheidslunch in het Bijlmer Parktheater
5 MEI 2019
12:00 — 16:30
Bijlmer parktheater
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 5 mei presenteert het comité 4 en 5 mei Amsterdam Zuidoost een Vrijheidslunch in het Bijlmer Parktheater, met scenes uit de theatervoorstelling ‘Hatta en De Kom’. Voorafgaand aan de lunch vindt de Madurolezing plaats, dit jaar uitgesproken door Prof. dr. Joep Leerssen, hoogleraar Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Op 5 mei organiseren wij de inmiddels traditionele Vrijheidslunch en de Madurolezing. De locatie is deze keer het Bijlmer Parktheater. De lunch en lezing zijn voorafgaand aan de voorstelling ‘Hatta en De Kom’, over twee bijzondere mensen uit onze gezamenlijke geschiedenis. Net als bij de 4 mei herdenking is het thema ‘In vrijheid kiezen’.

Het programma ziet er als volgt uit:

12:00 – 12:30 Madurolezing door Professor Joep Leersen, hoogleraar Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam, over ‘in vrijheid kiezen’
12:30 – 12:40 Preview documentaire Anton de Kom met achterneef Vincent de Kom
12:40 – 13:00 Interview met schrijfster en regisseuse Sir Duke over het toneelstuk dat door hen opgevoerd zal worden
13:00 – 14:00 Vrijheidslunch, met een scène uit ‘Hatta en De Kom’

Aansluitend vindt er in het Bijlmer Parktheater de voorstelling ‘Hatta en De Kom’ plaats. Deze voorstelling begint om 15.00 uur.

Entree: De lezing en de lunch zijn gratis. Wanneer je ook de voorstelling wilt bezoeken kun je bij ons met korting kaarten bestellen, als je ook de lezing bezoekt, tegen een tarief van € 12,50.

Aanmelden: Vanwege het beperkt aantal plaatsen voor de lezing en de lunch is opgave vooraf noodzakelijk. Je kunt je aanmelden bij het 4 en 5 mei comite Amsterdam Zuidoost. Wanneer je ook de voorstelling wil bezoeken kun je dit aangeven. Je kunt dan een bevestiging tegemoet zien met ons rekeningnummer.

Madurolezing en Vrijheidslunch in het Bijlmer Parktheater
5 MEI 2019
12:00 — 16:30
Bijlmer parktheater
Anton de Komplein 240
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
4 en 5 mei comité Amsterdam Zuidoost
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam