Vrijheidsmaaltijd
Archief
Na Nu
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
Kastanjeplein
Let op! Dit event is al verstreken.
Vertel jouw verhaal met een lekkere hap op schoot

De Vrijheidsmaaltijd Na Nu is een uitnodiging aan de buurt om naar het mooi versierde Kastanjeplein te komen, eten en drinken mee te nemen en dit met elkaar te delen. Met het spel HerinnerDingen krijgt kennismaken met elkaar iets feestelijks en is het leuk en makkelijk om elkaar verhalen te vertellen.

Na Nu is een afkorting van Namen en Nummers, de 4 mei herdenking op het Kastanjeplein over wat er in de oorlog is gebeurd. Na Nu gaat over de toekomst. Hoe verhouden wij ons tot elkaar? Als je elkaar leert kennen ontstaat er begrip en draagt het bij aan vrede en vrijheid.

De Vrijheidsmaaltijd op 5 mei op het Kastanjeplein is een leuke en gezellige poging om hier een steentje aan bij te dragen.

De toast wordt uitgebracht door tekenaar Jan Rothuizen. Daarna kunnen bezoekers elkaar verhalen vertellen. Dat wordt heel makkelijk gemaakt: Kies een object van de tafel met HerinnerDingen dat bij jou associaties oproept over de buurt of een herinnering daaraan, en vertel daar over. Dit verhaal kan weer in korte zinnen opgeschreven worden in de grote plattegrond dat op een zeil is getekend.

Entree: gratis. Iedereen wordt uitgenodigd iets te eten en te drinken mee te nemen (liever geen wegwerpservies).
Reserveren: via de website

Na Nu
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
Kastanjeplein
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam