Vrijheidsmaaltijd
Archief
Na Nu
5 MEI 2019
13:00 — 16:00
Kastanjeplein
Let op! Dit event is al verstreken.

De Vrijheidsmaaltijd Na Nu is een uitnodiging aan de buurt om naar het mooi versierde Kastanjeplein te komen, eten en drinken mee te nemen en dit met elkaar te delen. Met het spel HerinnerDingen krijgt kennismaken met elkaar iets feestelijks en is het leuk en makkelijk om elkaar verhalen te vertellen.

Na Nu is een afkorting van Namen en Nummers, de 4 mei herdenking op het Kastanjeplein over wat er in de oorlog is gebeurd. Na Nu gaat over de toekomst. Hoe verhouden wij ons tot elkaar? Als je elkaar leert kennen ontstaat er begrip en draagt het bij aan vrede en vrijheid.

De Vrijheidsmaaltijd op 5 mei op het Kastanjeplein is een leuke en gezellige poging om hier een steentje aan bij te dragen.

Tijdens de maaltijd kunnen bezoekers elkaar verhalen vertellen. Dat wordt heel makkelijk gemaakt: Kies een object van de tafel met HerinnerDingen dat bij jou associaties oproept over de buurt of een herinnering daaraan, en vertel daar over. Dit verhaal kan weer in korte zinnen opgeschreven worden in de grote plattegrond dat op een zeil is getekend.

We hopen dat Na Nu een zaadje plant voor die toekomst. Daarom delen we aardbeistekjes uit als herinnering.

Entree: gratis. Iedereen wordt uitgenodigd iets te eten en te drinken mee te nemen (liever geen wegwerpservies).
Reserveren: via de ida@idavanderlee.nl 

Deze maaltijd is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Na Nu
5 MEI 2019
13:00 — 16:00
Kastanjeplein
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Na Nu
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam