Lezing & debat
Archief
Naar een Inclusieve Herinnering
4 MEI 2022
20:00 — 22:00
Pakhuis de Zwijger
Let op! Dit event is al verstreken.

Nabeschouwing van de nationale herdenking van 2022, welke verhalen worden herdacht en welke vergeten?

Tijdens deze nabeschouwing van de Nationale Herdenking op 4 mei kijken we samen naar de Nationale Herdenking en reflecteren we op de speeches en inhoud van de herdenking vanuit diverse invalshoeken. Op welke manier sluit de herdenking en het programma aan bij verschillende mensen? Of juist niet? En wat is het belang en urgentie deze herdenking vandaag de dag? In het tweede gedeelte zullen we vooral luisteren naar minder bekende verhalen en geschiedenissen van de Tweede Wereldoorlog. Want welke verhalen kennen wij nog niet? Het programma is een samenwerking met Nederland Wordt Beter en de Dag van Empathie.

Programma opzet:

19:30-19:50 Inloop, wees op tijd in verband met 1 minuut stilte
19:50-21:00 Samen kijken naar de Live uitzending van de Nationale Herdenking
21:00-22:00 Nabeschouwing middels panel van herdenking en luisteren naar minder bekende verhalen rondom de tweede wereld oorlog

Achtergrond:

Informatie Dag van Empathie: De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment op 3 mei waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. In de gehele maand mei vinden er tevens verschillende empathische activiteiten plaats in Nederland. Met de Dag van Empathie wil Stichting Nederland Wordt Beter zorgen voor meer empathie en verdraagzaamheid tussen de verschillende mensen en groepen in de samenleving. Door elkaars verhalen te horen en elkaar beter te leren kennen, ontstaat er meer empathie voor elkaar. Zo werken we aan een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst voor iedereen in de samenleving.

Naar een Inclusieve Herinnering
4 MEI 2022
20:00 — 22:00
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam