Herdenken
Archief
Nationale Sportherdenking
4 MEI 2017
10:30 — 14:00
Olympisch Stadion Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 4 mei is de Nationale Sportherdenking in het Olympisch Stadion. Die bestaat uit twee delen: de herdenking zelf om 12.30 uur en een inhoudelijk programma in de ochtend over de zwemsport tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 4 mei staat Nederland traditioneel stil bij de Dodenherdenking. Sinds 2005 gebeurt dit ook bij het Olympisch Stadion bij het beeld van Prometheus, een oorlogsmonument uit 1947 ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers in de Nederlandse sport. Zowel met een inhoudelijk programma als een herdenking staat de Nederlandse sport stil bij de slachtoffers uit die tijd.

Als thema voor de Sportherdenking van 2017 is gekozen voor de zwemsport tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vóór de oorlog waren de Nederlandse zwemvrouwen veruit de beste van de wereld, maar daarna was dat grotendeels voorbij. Tijdens het inhoudelijke programma worden bijzondere filmbeelden en foto’s getoond. Deze bijeenkomst en herdenking zijn vrij toegankelijk. Het inhoudelijke programma staat onder leiding van sporthistoricus Jurryt van de Vooren. Op de herdenking wordt onder meer gesproken door NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg.

Programma:

10.30 uur
: Ontvangst (Olympisch Stadion 2)

11.00 uur
: Inhoudelijk programma over zwemmen in de Tweede Wereldoorlog

12.30 uur
: Herdenking bij Beeld van Prometheus op het plein voor het Olympisch Stadion

Aanmelden kan via office@olympischstadion.nl

De organisatie van de Sportherdenking is in handen van het Comité Sportherdenking 4 mei: Jan-Coen Hellendoorn (voorzitter), Julius Egan (Sportraad Amsterdam), Simone Freling (directeur Ajax Foundation),
Carla de Groot (directeur Olympisch Stadion) en Jurryt van de Vooren (sporthistoricus). Ook NOC*NSF is bij de organisatie betrokken.

Website: www.olympischstadion.nl
Facebook: www.facebook.com/olympischstadion
Twitter: www.twitter.com/olympisch

Thema's
sport
Zwemmen
Nationale Sportherdenking
4 MEI 2017
10:30 — 14:00
Olympisch Stadion Amsterdam

Amsterdam
Georganiseerd door
Het Olympisch Stadion
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam