Vrijheidsmaaltijd
Archief
Ontmoet-uw-Burenlunch
5 MEI 2018
13:00
Riekerweg 15
Let op! Dit event is al verstreken.
Vrijheidsmaaltijd aan de Nieuwe Meer.

Op 5 mei 2018 organiseert Volkstuinpark Ons Buiten een Vrijheidslunch voor alle verenigingen, organisaties en bedrijven die aan de Nieuwe Meer liggen. Deze Vrijheidsmaaltijd is op uitnodiging.

Tijdens deze Vrijheidsmaaltijd staat de volgende vraag centraal: Hoe kunnen we in onze ‘Lieve Stad’ meer ruimte maken voor natuur? En hoe kunnen we samenwerken om ons mooie gebied aantrekkelijker te maken voor alle Amsterdammers die in hun vrije tijd de natuur willen opzoeken? De Nieuwe Meer maakt deel uit van het Natuur Netwerk Nederland, dus ruim baan voor de bijzondere flora en fauna die het meer omringt. Die moeten we in onze ‘Lieve Stad’ koesteren.

Aanmelden: Deze Vrijheidsmaaltijd is op uitnodiging
Meer informatie? Stuur een mail naar secretariaat@ons-buiten.nl

Over De Nieuwe Meer

Al meer dan honderd jaar is de Nieuwe Meer een watersportgebied, zodat het vooral watersportverenigingen en -bedrijven waren die zich hier vestigden. De in 1922 opgerichte volkstuinvereniging Ons Buiten verhuisde in 1927 naar haar huidige locatie aan de noordkant van de Nieuwe Meer. Haar buurvereniging “De Oeverlanden blijven” werd in 1984 opgericht door een groep natuurliefhebbers, die woningbouw in dit ruige natuurgebied wilde voorkomen. Vanwege nieuwe woningbouwplannen in het begin van deze eeuw is er tussen beide verenigingen contact ontstaan. Door hotelbouwplannen op de landtong in het noordwesten van de Nieuwe Meer kwamen de kunstenaars van de kolonie Nieuw en Meer, die onderdeel zijn van de Culturele Stelling van Amsterdam, in actie.

Thema's
Natuur
Ontmoet-uw-Burenlunch
5 MEI 2018
13:00
Riekerweg 15
Riekerweg 15
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Volkstuinpar Ons Buiten
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam