Vrijheidsmaaltijd
Archief
Proeven van Vrijheid
5 MEI 2018
08:00 — 10:00
Grand Cafe De Tropen
Let op! Dit event is al verstreken.
Vrijheidsontbijt in het Grand Cafe de Tropen

Hoe smaakt, ruikt, voelt en klinkt vrijheid? In deze tijd waar landsgrenzen zowel vervagen als zichtbaar worden, machtsverhoudingen verschuiven en culturen vermengen onderzoekt het Tropenmuseum de betekenissen van vrijheid. Wat is voor jou de belichaming van vrijheid?

Welke vormen kent de universele strijd voor vrijheid? Hoe zet vrijheid de zintuigen op scherp?

Tijdens het Vrijheidsontbijt proef je met kunstenaar Lina Issa vrijheid in meerdere gedaantes. Hoe kun je dit lijfelijk ervaren? Samen met andere performers en kunstenaars ervaart het publiek dit zelf en gaan bezoekers met elkaar het gesprek aan. Hoe werkt de strijd voor meer vrijheid en gelijkheid vandaag door?

Speciale gasten:

  • Gery Mendes, muzikant en acteur bij Orkater/Sir Duke, een muzikale theaterdocumentaire over verzetshelden die op 3 mei in première gaat. Hij deelt zijn muziek en zijn gedachten over de rol van muziek in de strijd voor vrijheid.
  • Esther Duysker, toneelschrijfster van Hatta & De Kom, leest en bespreekt samen met het publiek de rol van verhalen in het proces van bevrijding.
  • Fazle Shairmahomed is performancekunstenaar/danser. Zijn werk richt zich op het creëren van rituelen voor dekolonisatie. Zo onderzoekt hij de betekenis van de herinnering van slavernij en de representatie van tot slaaf gemaakt lichamen.
  • Martin Berger is o.a. mede-curator van ‘Heden van het Slavernij Verleden’ – nu te zien in het Tropenmuseum. Hij spreekt over zijn ervaringen bij het maken van deze expositie en reflecteert over vrijheid en zijn familiegeschiedenis naar aanleiding van die ervaringen.

Dit programma is niet geschikt voor kinderen en jongeren onder de 18.

Entree: €17,50 (inclusief museumentree)
Reserveren: koop je kaartje hier 
Proeven van Vrijheid
5 MEI 2018
08:00 — 10:00
Grand Cafe De Tropen
Linnaeusstraat 2
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Het Tropenmuseum
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam