Vrijheidsmaaltijd
Archief
Schippersfamilies toen en nu
5 MEI 2019
17:00 — 20:00
Museumhaven
Let op! Dit event is al verstreken.

Vereniging Museumhaven Amsterdam (VMA) viert op 5 mei de vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd op de kade aan de Oosterdok. Wees welkom, schuif aan voor een heerlijke maaltijd en luister naar verhalen over het leven van schippersfamilies in oorlogstijd én nu.

De VMA viert dit jaar voor de tweede keer de vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd. Wij komen op 5 mei samen op de kade met leden van de vereniging, buren, vrienden, familie, andere geïnteresseerden én toevallige passanten.

Amsterdam verbindt ons. Met het thema van 2019 ‘Familie Amsterdam’ onderzoeken en vieren we de kunst van het samenleven. In de stad – en zeker aan boord – leef je intiem samen. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd staat de VMA stil bij schippersfamilies. Hoe leefden zij samen in oorlogstijd? Hoe verging het kinderen op het schippersinternaat? Door persoonlijke verhalen bieden we je een kijkje in het leven van toen én nu.

Het belooft een intieme en inspirerende avond te worden. O.a. dichter Huub Oosterhuis, filosofe Elte Rauch en muzikant Werner van de Vrede zullen het woord tot ons richten. Schuif aan tafel op de kade van de Oosterdok tussen het NEMO en het Scheepvaartmuseum. Neem iets te drinken mee voor jezelf en een tafelgenoot. De VMA zorgt voor een verrassende maaltijd (ook vegetarisch). Daar vragen we ter plekke een vrijwillige bijdrage voor.

Entree: Neem je eigen drankje mee! Voor de maaltijd vragen we een vrijwillige bijdrage.
Reserveren: Graag voor vrijdag 26 april – via elteorama@gmail.com

Slecht-weer-disclaimer: Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de Vrijheidsmaaltijd af te zeggen, omdat wij buiten zullen samenkomen. De aanmelders krijgen in dat geval uiterlijk een dag van tevoren bericht per mail.

Graag tot op de kade!

Thema's
Schippers
Schippersfamilies toen en nu
5 MEI 2019
17:00 — 20:00
Museumhaven
Oosterdok 12
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Vereniging Museumhaven Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam