Rondleiding & wandeling
Archief
Stadswandeling joodse Geschiedenis Amsterdam
4 MEI 2017
11:00
Amstel 3
Let op! Dit event is al verstreken.

Tijdens deze wandeling komt de joodse geschiedenis van Amsterdam in beeld. Al vanaf het begin van de 17e eeuw hebben de joodse inwoners van Amsterdam (Mokum) een belangrijke rol vervuld in de geschiedenis van de stad.

Nieuwsgierig naar de verhalen rondom het Waterlooplein, het standbeeld van Spinoza, de Jodenbreestraat, de eilanden Valkenburg, Uilenburg, Rapenburg of de Nieuwmarktbuurt? En wat betekenen die ‘struikelsteentjes’ precies? Wandel mee langs monumenten, de Hollandsche Schouwburg, het Wertheimpark, de Dokwerker, de synagogen, het Pintohuis en meer.

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Meer informatie over deze wandeling: http://www.gildeamsterdam.nl/stadswandelingen/joodse-geschiedenis/10

Programma

Tijdens een 2½ uur durende wandeling met een gids van Mee in Mokum maakt u kennis met de joodse geschiedenis van Amsterdam. De starttijden zijn 11:00 uur en 14:00 uur (op 4 en 5 mei). Startpunt: Amstel 3, in de hal van het muziektheater. Wandelingen vinden plaats met kleine groepjes van maximaal 10 personen.

Entree

kosten per deelnemer € 7,50, met stadspas Amsterdam € 5,00. Betaling bij voorkeur vooraf via iDeal of op rekening NL40INGB0004833101 t.n.v Stichting Gilde Amsterdam o.v.v. het ordernummer.

Reserveren

Uiterlijk donderdag 27 april via www.gildeamsterdam.nl o.v.v. 4 en 5 mei.

Stadswandeling joodse Geschiedenis Amsterdam
4 MEI 2017
11:00
Amstel 3
Amstel 3
Amsterdam
Georganiseerd door
Het Gilde Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam