Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheid vieren met Assadaaka Community
5 MEI 2022
18:00 — 21:30
Assadaaka Community
Let op! Dit event is al verstreken.
Wees welkom bij de Vrijheidsmaaltijd van Assadaaka Community, vanuit verbinding en ontmoeting met elkaar!

Op Bevrijdingsdag combineren we 5 mei online en – met een beperkte groep deelnemers – fysiek om de vrijheid te vieren. We willen dat iedereen mee kan doen aan het vieren van de vrijheid, want vrijheid en vrede bereik je niet alleen, maar met elkaar. Door sociale cohesie, door fysieke en online ontmoeting, door individueel en samen sterk te staan. Juist nu de eenzaamheid toeneemt door de langdurige coronapandemie, is het extra belangrijk om alle mogelijkheden te benutten om te praten over belangrijke thema’s. Als buurtorganisaties zetten wij ons daar altijd voor in en op 5 mei in het bijzonder.

Het is belangrijk om met elkaar stil te staan bij de waarde van onze vrijheid en vrede en de geschiedenis die dit heeft. Dat doen wij met voorlichting d.m.v. toespraken en een gezamenlijk gesprek hierover. En met Vrijheidsmaaltijden, die dit jaar deels gezamenlijk worden genuttigd in de Wethouder Verheijhal en deels thuis, voor bewoners die hier niet bij aanwezig kunnen zijn. 

Deel 1 – Fysiek

Aanwezig 16.00 uur bij Assadaaka Community in de Wethouder Verheijhal 1e etage, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam

Afsluiting 21.00 uur

Op 5 mei houden wij een fysieke bijeenkomst voor een beperkt aantal mensen, passend bij de coronamaatregelen die dan geldend zijn. Tijdens deze 5 Mei Bevrijdingsdag viering gaan wij van start met voorlichting d.m.v. toespraken over de thema’s als vrijheid, gelijkwaardigheid en gelijkheid. We gaan in op ieders bijdrage om deze vrijheden te bewaken, met name de rijke schakering van vele identiteiten, culturen en achtergronden in Amsterdam. Na deze toespraken gaan we met elkaar in gezamenlijk gesprek over deze belangrijke thema’s. Daarna nuttigen we gezamenlijk de Vrijheidsmaaltijden.

Deel 2 – Online

Het aantal deelnemers van de fysieke bijeenkomst in de Wethouder Verheijhal is beperkt en Assadaaka heeft een groot bereik onder een brede doelgroep in heel Oost. Daarom zullen we direct bij aanvang van de voorlichting op 5 mei een Zoom of Teams verbinding maken, zodat iedereen live online bij deze bijeenkomst kan zijn. En zo kan men ook meedoen aan het gesprek over de thema’s. 

Daarnaast maken we daags voorafgaand aan 5 mei een video met daarin onze voorlichting toespraken. Deze video wordt professioneel gemaakt en gemonteerd en wordt op 5 mei online geplaatst via onze social media kanalen waaronder Facebook. Zo bereikt onze voorlichting ook bewoners die niet bij het fysieke of online event aanwezig kunnen zijn. 

Vrijheidsmaaltijden

De Vrijheidsmaaltijden zijn een belangrijk onderdeel van de viering van Bevrijdingsdag. Door het gezamenlijk nuttigen van de maaltijd, bij Assadaaka of thuis met de live verbinding met Assadaaka, ervaart men de kracht van saamhorigheid. De Vrijheidsmaaltijden worden ter beschikking gesteld door de Gemeente Amsterdam en aanvullend daaraan koken onze vrijwilligers maaltijden zodat   iedereen mee kan doen. Assadaaka Community heeft een groot bereik onder een brede doelgroep en we willen dat iedereen mee kan doen. 

Zo kan iedereen dan wel bij Assadaaka, dan wel in zijn eigen gezin, samen verbonden door de maaltijden, de kracht ervaren van deze saamhorigheid. 

Vrijheid vieren met Assadaaka Community
5 MEI 2022
18:00 — 21:30
Assadaaka Community
Polderweg 300
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Stichting Assadaaka Community
Telefoon: 0647440672
Website by HOAX Amsterdam