Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidslunch met Erik Dijkstra
5 MEI 2023
12:00 — 14:00
Verzetsmuseum
Let op! Dit event is al verstreken.
Erik Dijkstra vertelt over de vergeten april-meistakingen van 1943.

Radio & TV-maker, journalist en schrijver Erik Dijkstra luncht mee en vertelt over zijn TV-documentaire en het gelijknamige boek dat hij mede schreef: Staken op leven en dood, de vergeten april-meistakingen van 1943. Samen praten we na over wat deze en andere oorlogsgebeurtenissen voor ons in het heden nog betekenen. Hoe gaan wij om met vrijheid en onvrijheid?

De driedelige documentaire Staken op leven en dood is eind april te zien op de NPO 2. Het boek is vanaf 4 april verkrijgbaar, uiteraard ook in de boekwinkel van het Verzetsmuseum. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd kun je jouw exemplaar bij ons aanschaffen en Erik Dijkstra signeert het graag voor je.

Tickets voor de uitgebreide lunch bestel je voor €19. Dit is inclusief drankjes en museumbezoek. Stadspashouders (met Groene stip) lunchen mee voor €5 (Stadspas met Groene stip meenemen naar het museum).

Erik Dijkstra

Erik Dijkstra (1977) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is bekend geworden als jakhals bij DWDD en is momenteel te zien als presentator van Per Seconde Wijzer en Bureau Sport. In 2015 publiceerde hij het cultboek Hoe sterk is de eenzame schaatser over de zoektocht naar Hans van Helden, en in 2020 verscheen Ali was mijn vriend, waarin Erik de vriendschap tussen fotograaf Guus Dubbelman en bokslegende Muhammad Ali beschreef. Dit boek won de Nico Scheepmaker Beker voor beste sportboek van 2020.

Vrijheidslunch met Erik Dijkstra
5 MEI 2023
12:00 — 14:00
Verzetsmuseum
Plantage Kerklaan 61
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam