Vrijheidsmaaltijd
Vrijheidsmaaltijd met lezing Spaarndammerbuurt
5 MEI 2022
12:00 — 14:00
Museum Het Schip
Een lezing over de Spaarndammerbuurt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Museum Het Schip.

Op 5 mei organiseert Museum Het Schip een Vrijheidsmaaltijd, gevolgd door een lezing over de Spaarndammerbuurt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig kan dit weer live plaatsvinden! De lunch start om 12.00 uur, en wordt gevolgd door de lezing ‘De Spaarndammerbuurt tussen oorlog en vrede’.

De Spaarndammerbuurt in Amsterdam heeft een bijzondere geschiedenis. Het was een buurt waar mensen streden voor rechtvaardigheid, ook in de Tweede Wereldoorlog.

In deze lezing neemt stadsgeograaf én buurtbewoner Ton Heijdra u mee naar de plekken in de wijk die in de oorlog geschiedenis hebben geschreven: de school waarop een vliegtuig neerstortte, de Houthavens waar men stookhout voor de kachel verzamelde, de gaarkeukens in de Suikerfabriek en kleuterschool de Veulens; de huidige locatie van Museum Het Schip. Er wordt verteld over de schuilkelders in de Zaanstraat en op het Spaarndammerplantsoen, en de grote bevrijdingsfeesten die in de buurt plaatsvonden. Ook komt u te weten waarom er in Spaarndammerbuurt een Henk Curièrekade en een Martin Vlaarkade zijn.

Vrijheidsmaaltijd met lezing Spaarndammerbuurt
5 MEI 2022
12:00 — 14:00
Museum Het Schip
Oostzaanstraat 45
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingsfestival Kaarten: €22
Georganiseerd door
Museum Het Schip
Telefoon: 0206868595
Website by HOAX Amsterdam