Vrijheidsmaaltijd
Feest der Poëzie bij Museumhaven
5 MEI 2022
17:00 — 20:00
Museumhaven
Dichter en voordrachtskunstenaar Simon Mulder draagt voor tijdens de maaltijd.

Na 2 jaar improviseren organiseert Museumhaven Amsterdam aan het Oosterdok dit jaar weer een echte Vrijheidsmaaltijd. In dit jaar, waarin er oorlog is in Europa, is het bijzonder om met elkaar de vrijheid te vieren. Wij zijn er heel trots op dat dichter en voordrachtskunstenaar Simon Mulder deze bijzondere avond zal opluisteren met zijn voordrachten. Daarnaast strijkt het Feest der Poëzie neer bij de Museumhaven.

Feest der Poëzie

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat componiste Henriëtte Bosmans (1895-1952) stierf. Haar latere werk werd diep beïnvloed door de Tweede Wereldoorlog. Ook zette ze werk van de dichter Adriaan Roland Holst (1888-1976) op muziek, zoals het ontroerende ‘Dit eiland’, waarin belangrijke terugkerende beelden in zijn werk, zoals de wind en de zee, voorkomen. Ook hij schreef gedichten ter herdenking van de oorlog, zoals het lied ‘Eens zullen allen die tussen ons kwamen zijn weggevallen’. Daarnaast schreef hij de tekst voor het Nationaal Monument op de Dam. Daar wij zullen optreden bij de Vredesmaaltijd in de Museumhaven Amsterdam, hebben we verder werk van Adriaan Roland Holst gekozen dat met de zee en het rondzwerven te maken heeft: ‘Zwerversliefde’, ‘Oud lied’ en ‘De zeeschelp’. Daarnaast hebben we nog een lied in dit thema geselecteerd: ‘Nachtliedje’. Alle liederen zijn door vrij onbekende componisten gemaakt, die het verdienen herinnerd te worden: Mathieu Dijker, Daniel de Lange en uiteraard Henriëtte Bosmans.

Er is slechts plaats voor 60 mensen, dus geef je vóór 20 april op via eltejrauch@gmail.com.

De Museumhaven verzorgt de maaltijd. Wil je je eigen drankje meenemen? We verwachten dat het een mooie avond zal worden.

*Als het heel slecht weer wordt, dan gaat de maaltijd niet door. Deelnemers horen dat uiterlijk 24 uur van te voeren.

Feest der Poëzie bij Museumhaven
5 MEI 2022
17:00 — 20:00
Museumhaven
Oosterdok 12
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingsfestival
Website by HOAX Amsterdam