Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd onder de bogen van het Rijksmuseum
5 MEI 2018
18:00 — 20:30
Rijksmuseum
Let op! Dit event is al verstreken.
Voor 500 Lieve Amsterdammers

Onder de bogen van het Rijksmuseum krijgen honderden lieve Amsterdammers een Vrijheidsmaaltijd uitgeserveerd door Joris Bijdendijk en Samuel Levie in samenwerking met een aantal bijzondere Amsterdamse chefs. Met een intiem programma vol muziek, theater en bijzondere verhalen over geschiedenis, toekomst en verbinding eren we de lieve stad. Deze Vrijheidsmaaltijd is alleen op uitnodiging.

Gasten van de Vrijheidsmaaltijd zijn honderden Amsterdammers die zich op bijzondere wijze inzetten voor de stad. Denk aan de buurman die altijd paraat staat in zijn straat, de vrouw die nieuwe Nederlanders leert lezen of de jongen die elke week met drie senioren kookt. Gewone mensen die bijzondere dingen doen. Op 5 mei worden deze (door Amsterdammers zelf voorgedragen) Lieve Amsterdammers getrakteerd op een bijzonder diner en een intiem programma vol muziek en bijzondere verhalen, indachtig het credo waar de laatste burgemeester van de stad afscheid mee nam: ‘Zorg goed voor elkaar, en voor de stad’.

De jury heeft de lieve Amsterdammers om deel te nemen aan de Vrijheidsmaaltijd onder het Rijksmuseum uitgekozen. Zij hebben een persoonlijke uitnodiging per mail ontvangen.

De jury bestaat uit: Femke van der Laan, Job Cohen (voorzitter Amsterdams 4 en 5 mei comité), Ivette Forster (Directeur Kwaku Sunmerfestival), Martine Gosselink (Hoofd afdeling Geschiedenis Rijksmuseum), Massih Hutak (schrijver en rapper), Joris Bijdendijk (chef RIJKS®) en Samuel Levie (Food Cabinet, Brandt & Levie).

Kijk voor meer informatie op: www.lieveamsterdammers.nl.

De Vrijheidsmaaltijd onder het Rijksmuseum is een samenwerking van Food Cabinet, RIJKS®, Het Parool, Rijksmuseum en het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Met speciale dank aan Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Holland Casino, Kroonenberg Groep, Vermaat, Heman en Tours & Tickets voor het mede mogelijk maken van deze grootste Vrijheidsmaaltijd van de stad.

foto: John Lewis Marshal
Vrijheidsmaaltijd onder de bogen van het Rijksmuseum
5 MEI 2018
18:00 — 20:30
Rijksmuseum
Museumstraat 1
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Amsterdams 4 en 5 mei comité
Food Cabinet
Het Parool
RIJKS®
Rijksmuseum
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam