Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd & Revue de Paré
5 MEI 2019
18:00 — 21:30
Ru Paré
Let op! Dit event is al verstreken.

Op Bevrijdingsdag vindt er weer een Revue de Paré plaats met verhalen uit Nieuw-West en de rest van de wereld. Dit keer met twee schrijvers die ooit gevlucht zijn naar Nederland: Celal Altuntas en Mustafa Hadziibrahimovic. Met de Koerdische folk-muziek van Sewusen als muzikaal intermezzo. Voorafgaand aan het programma kun je om 18.00 uur genieten van een Vrijheidsmaaltijd.

Het Revue de Paré programma begint om 19:30, met:

  • Celal Altuntas vluchtte in 1992 uit Koerdistan naar Nederland en schreef daarover ‘Regen zonder modder’, het verhaal van zijn transformatie van net aangekomen vluchteling, voormalig schapenhoeder en PKK-strijder tot maatschappelijk werker en schrijver.
  • Mustafa Hadziibrahimovic kwam in 1994 als 15-jarige Bosnische vluchteling naar Nederland. Na zijn studie Journalistiek werkte hij als redacteur, beeldredacteur en verslaggever voor verschillende omroepen en programma’s, waaronder Omroep West, Pauw & Witteman, Netwerk, De Halve Maan en Nieuwsuur. In het aangrijpende autobiografische verhaal ‘De oorlog in mij’ vertelt hij over zijn vlucht uit het door oorlog geteisterde Bosnië.
Entree: vrijwillige bijdrage, entree na 19.00 is €5,-
Aanmelden: Graag aanmelden bij sales@sw-sl.nl zodat we beter kunnen inschatten hoeveel er gekookt moet worden

Revue de Paré
Revue de Paré brengt literatuur, kunst en cultuur naar Amsterdam Nieuw-West. Revue de Paré is een programma waarbij verhalen, poëzie en spoken word worden ingekleurd met theater, muziek en cabaret. In het programma is ruimte voor zowel literaire en culturele tradities als vernieuwend materiaal. Gevestigde namen staan tegenover aanstormend talent.

Stichting Ajuau & Etta Gym is een initiatief dat als doel heeft jongeren via aansprekende sportactiviteiten tegelijkertijd sportief en maatschappelijk verantwoord gedrag bij te brengen.

Thema's
Muziek
Vrijheidsmaaltijd & Revue de Paré
5 MEI 2019
18:00 — 21:30
Ru Paré
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Revue de Paré
Stichting Ajuau & Etta Gym
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam