Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidspicknick ‘Zwaan schuif aan’ bij Buuf & Buur
5 MEI 2023
17:00 — 19:00
Purmerplein
Let op! Dit event is al verstreken.
Wat als de kunst van samenleven onder druk staat door veranderingen in de wijk?

Op het Purmerplein wordt het thema ‘Gastvrijheid’ dit jaar op een bijzondere manier onder de loep genomen. Want wat als de kunst van samenleven onder druk staat door veranderingen in de wijk?

Samen met Noorderlingen, nieuw en oud, viert Buuf & Buur bevrijdingsdag. Onder het genot van zelf meegenomen hapjes en drankjes stellen we elkaar de vraag ‘Voel je je welkom?’. Een hele belangrijke vraag voor oude en nieuwe bewoners. De antwoorden zijn het begin van een onderzoek ‘Welkom in Noord’ waar de uitkomst bijvoorbeeld een inburgeringscursus zou kunnen zijn voor alle Noorderlingen, zodat we ons welkom voelen om met elkaar koffie te drinken in de prachtige voortuintjes. Want hoe blijft de kunst van samenleven behouden in een stadsdeel dat verandert, hoe zorg je ervoor dat je elkaar blijft zien?

Eet jij ook mee op het Purmerplein?

We zetten een lange, aangeklede tafel met een grote pan soep neer. Neem iets lekkers mee om te delen met je buren en schuif aan. Kom genieten van de gezelligheid, live muziek, een lekkere maaltijd. Buuf & Buur wilt dit bijzondere feest samen met buren vieren. Om met elkaar in gesprek te blijven, om samen onze vrijheid te vieren.

Graag aanmelden via mail of via de inschrijflijst bij Buuf&Buur (Purmerplein 33).

‘Voel je je welkom?’ is een onderzoeksvraag die leeft onder vele initiatieven en bewoners in Noord. ‘Welkom in Noord’ is een onderzoek die wordt gestart vanuit Buuf & Buur en 4 en 5 mei Amsterdam.

Vrijheidspicknick ‘Zwaan schuif aan’ bij Buuf & Buur
5 MEI 2023
17:00 — 19:00
Purmerplein
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam