Vrijheidsmaaltijd
Water: vriend of vijand?
5 MEI 2023
11:00 — 14:00
De Kazerne
Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseert met De Kazerne een Vrijheidslunch over het thema water.

Vier op vrijdag 5 mei de vrijheid in de creatieve en sociale broedplaats De Kazerne in Amsterdam Zuidoost. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseert er die dag samen met De Kazerne een heerlijke vegan lunch over het thema Water: vriend of vijand?

Sluit op vrijdag 5 mei aan bij een van onze thematafels en leer meer over hoe water vaak vriend, maar ook vijand is. Onvoldoende toegang tot voldoende water en sanitaire voorzieningen leidt wereldwijd tot conflicten, en droogte of overstromingen zorgen ervoor dat mensen op de vlucht slaan. We vertellen je meer over projecten, waar we vanuit het waterschap bij betrokken zijn, in landen waar toegang tot water niet zo vanzelfsprekend is.

Door klimaatverandering hebben we echter ook in ons eigen land te maken met stijgend water in de rivieren en lange droge perioden. Hoe zorgen we ervoor dat er komende jaren voor iedereen schoon en voldoende water beschikbaar blijft?

Maar water is hier vooral vriend. Water spreekt tot de verbeelding en wordt door veel mensen juist geassocieerd met vrijheid. Je kan er in de zomer heerlijk op varen, in zwemmen en al die regen is goed voor planten en dieren. In de kunst vormt water vaak een dankbaar onderwerp. Ook daar besteden we aandacht aan op 5 mei. Welke associatie heb jij met water?

Aanmelden

Je bent die dag vanaf 11.00 uur van harte welkom bij De Kazerne aan het Remmerdenplein 100 in Amsterdam Zuidoost. Het programma duurt tot 14.00 uur. Deelname is gratis. Je kunt zich opgeven door een email te sturen onder vermelding van je naam, e-mail adres en telefoonnummer naar vrijheidsmaaltijd@waternet.nl . Je ontvangt van ons dan een bevestiging van deelname, met wat praktische informatie. 

We hopen je op 5 mei te mogen ontmoeten aan tafel!

 

Water: vriend of vijand?
5 MEI 2023
11:00 — 14:00
De Kazerne
Remmerdenplein 100
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam