Nieuws
Felix Guttmann nieuw bestuurslid Amsterdams 4 en 5 mei comité
Felix Guttmann is een actieve en betrokken Amsterdammer, die al jarenlang vanuit diverse expertises grote bijdragen levert aan de stad.
10 mei 2023 - door de redactie

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Amsterdam heeft Felix Guttmann benoemd tot bestuurslid in het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Guttmann vervangt aftredend bestuurslid (penningmeester) Benno Leeser.

Guttmann voegt zich bij zittende bestuursleden Andrée van Es (voorzitter), Zafer Yurdakul, Marian Duff en Heleen Terwijn. Het Amsterdams 4 en 5 mei comité is zeer verguld met deze waardevolle versterking van het bestuur en bedankt vertrekkend penningmeester Benno Leeser voor zijn gewaardeerde bijdragen in voorgaande jaren. 

Over Felix Guttmann:

Felix Guttmann (1959) is een actieve en betrokken Amsterdammer, die al jarenlang vanuit diverse expertises grote bijdragen levert aan de stad. Hij is initiator en voorzitter van Stichting Amsterdam Light Festival, was jarenlang actief in de toeristenbranche, en zet zich breed cultureel-maatschappelijk in, o.a. voor mensenrechten via Humanity in Action en als lid van de Raad van Toezicht van het Joods Cultureel Kwartier. In 2018 werd aan Guttmann de Frans Banninck Cocq penning van de stad Amsterdam uitgereikt. Zijn joodse achtergrond maakt hem daarnaast persoonlijk zeer betrokken bij 4 en 5 mei.

‘Als zoon van een vader die als stateloze naar Nederland kwam en een familie die aan alle kanten door de verschrikkingen van oorlog geraakt werd, ben ik me zeer bewust, dat democratie en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn, maar steeds weer verdedigd moeten worden. Helaas zien we dat nu dagelijks om ons heen. We moeten elkaar verhalen vertellen en samen gesprekken voeren. Daarom is het werk van het Amsterdams 4 en 5 mei comité van groot belang en zal ik daar graag een bijdrage aan leveren.’

Beeld: Miriam Guttmann

Website by HOAX Amsterdam