Nieuws
Wij zoeken vrijwilligers op 4 en 5 mei!
Help jij ons mee oorlogsverhalen door te geven aan een nieuwe generatie stadsgenoten?
21 maart 2022 - door de redactie

Na twee coronajaren is het eindelijk weer zo ver. Op 4 en 5 mei 2022 organiseren het Amsterdams 4 en 5 mei comité en het Joods Cultureel Kwartier het programma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet, en jij kan als gastheer- of vrouw daarbij helpen.

Kleinschalige, intieme herdenkingen in Amsterdam

In Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet vertellen getuigen, nazaten en kenners verhalen over het Joodse leven en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze verhalen worden verteld op de plekken waar ze zich hebben afgespeeld, zoals in woonkamers, klaslokalen en zelfs het Paleis op de Dam! Amsterdammers stellen op deze dagen hun huis even open voor buurt- en stadsgenoten om te herinneren en te herdenken op de plek waar de verhalen zich hebben afgespeeld.

De herdenkingsbijeenkomsten van Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet op 4 en 5 mei zijn alleen mogelijk dankzij de inzet van talloze vrijwilligers. Dit jaar organiseren wij ruim 50 programma’s op zo’n 25 locaties in Amsterdam. We zijn op zoek naar vrijwilligers die bij deze programma’s aanwezig willen zijn als gastheer- of vrouw. Als vrijwilliger ontvang je bezoekers, sta je de sprekers bij en help je de huiseigenaren, zodat de bijeenkomst goed verloopt.

Interesse?

Lijkt het je bijzonder om op 4 en/of 5 mei 2022 als vrijwilliger betrokken te zijn bij een van deze indrukwekkende bijeenkomsten in Amsterdam? Meld je dan aan!

We ontvangen je aanmelding graag vóór 12 april via dit formulier. 

Op woensdagmiddag 20 april om 16:30 organiseren we een vrijwilligersbijeenkomst met borrel in het centrum van Amsterdam. Het is handig én leuk als je hierbij aanwezig kunt zijn.

Heb je vragen?

Bekijk deze video voor een sfeerimpressie van het programma. Voor vragen kun je terecht bij Lot Herderscheê: lotherderschee@4en5meiamsterdam.nl.

Foto: Kevin Kwee

Website by HOAX Amsterdam