Nieuws
Herdenkingen 14, 15 en 16 augustus
15 augustus 1945 kwam de Tweede Wereldoorlog officieel ten einde in het gehele Koninkrijk der Nederlanden. Om hierbij stil te staan vinden op 14 en 16 augustus herdenkingen plaats in Amstelveen en Amsterdam-Zuid
9 augustus 2022 - door de redactie

14 augustus

Tijd: 19:15 uur

Locatie: Indië-monument , Broersepark, Amstelveen 

Op zondagavond 14 augustus wordt door Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië jaarlijks een herdenking georganiseerd voor de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië. 

Meer informatie: https://indieherdenkingamstelveen.nl 

15 augustus

Op maandag 15 augustus om 19 uur vindt de jaarlijkse Nationale Herdenking 15 augustus plaats in Den Haag. Dit jaar voor het eerst in de avond en ‘s avonds live uitgezonden door de NOS. 

Meer informatie: https://15augustus1945.nl 

16 augustus

Tijd: 20:00 uur 

Locatie: Monument Indië Nederland, Olympiaplein, Amsterdam Zuid

Dit jaar wordt op 16 augustus voor de tweede keer de dekoloniale Indië herdenking georganiseerd bij het Monument Indië Nederland. Organisator Benjamin Caton vertelt: “Bij deze brede herdenking komen verschillende groepen niet tegenover elkaar te staan, maar staan verbinding en heling centraal. Het zwarte verleden wordt hier niet onder de tafel geschoven, maar op een verbindende en helende manier op tafel gelegd. Voor iedereen die op welke manier dan ook nog pijn ervaart van de koloniale- en oorlogsgeschiedenis van Indonesië, of zich daarin wil interesseren.”

Meer informatie: http://www.16augustus.nl 

Organisator Benjamin Caton spreekt op de eerste editie van de dekoloniale Indië herdenking in 2021
Website by HOAX Amsterdam