Nieuws
Keti Koti dit jaar met de grote Heri Heri maaltijd
Op 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij gevierd en het slavernijverleden herdacht.
1 juli 2020 - door de redactie

Jaarlijks wordt op 1 juli tijdens Keti Koti (‘verbroken ketenen’) de afschaffing van de slavernij in Nederland gevierd en het slavernijverleden herdacht. Het Keti Koti Festival, waarbij duizenden bezoekers vanuit heel Nederland verzamelen in het Oosterpark in Amsterdam om dit samen te vieren, kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Cultural collective KIP Republic lanceert een alternatief: de grootste Heri Heri tafel. Op 1 juli zijn er 4000 gratis porties Heri Heri af te halen op verschillende locaties in Amsterdam.

Wiel van der Randen - Paleis op de Dam, 4 mei 2019

Heri Heri is een smakelijk en feestelijk eenpansgerecht met aardvruchten, vis en ei. Op elke locatie wordt de Heri Heri bereid door een topchef, zoals Joris Bijdendijk van RIJKS® of TV chef Sharon de Miranda, en verschillende Heri Heri-kenners. Kijk voor alle chefs en locaties op gekooktegeschiedenis.nl. We zijn blij om een van de partners in dit initiatief te zijn. Net als de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei draait de Heri Heri maaltijd om het vieren van vrijheid en verbinding met elkaar.