Nieuws
Nieuwe benoemingen bestuur
Heleen Terwijn, Marian Duff en Zafer Yurdakul treden toe tot Amsterdams 4 en 5 mei comité 
19 februari 2022 - door de redactie

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Amsterdam heeft drie nieuwe bestuursleden benoemd in het Amsterdams 4 en 5 mei comité: Marian Duff, Heleen Terwijn en Zafer Yurdakul. 

De recentelijk benoemde bestuursleden zijn de opvolgers van aftredend bestuursleden Leon Ramakers, Ivette Forster, Trudy Coenen en Jacques Koeweiden. Zij voegen zich bij zittende bestuursleden Job Cohen (voorzitter), Benno Leeser en Andrée van Es. 

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité is zeer verguld met deze waardevolle versterking van het bestuur en dankt de vertrekkende leden voor hun gewaardeerde bijdragen in voorgaande jaren. 

Over Marian Duff 

Marian Duff is onafhankelijk curator, onderzoeker en ondernemer in de mode-, design- en kunstwereld. Ze is mede-oprichter van MAFB, een internationale community voor creatieve talenten in de mode. Eind november 2017 richtte ze in het hart van de Bijlmer het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) op in het kader van ‘50 jaar Bijlmer’. 

Duff is verder coach bij Patta Academy, co-founder van het City Collective Amsterdam, als fellow verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, lid van de Raad van Toezicht van het Bonnefanten Museum en voorzitter van de Raad van Advies van museum Fashion For Good. 

Duff wil zich binnen het Amsterdams Comité met name gaan inzetten voor new narratives; makers die nog onvoldoende gehoord worden en verhalen waar we nog te weinig van weten. 

Over Heleen Terwijn 

Heleen Terwijn is psycholoog en psychotherapeut, gespecialiseerd in emotie en motivatie. In 1998 richtte ze IMC Weekendschool op, een school voor aanvullend onderwijs waar jongeren elke week les krijgen van professionals met een passie voor hun vak – om zo de wereld, zichzelf en hun toekomstmogelijkheden te leren kennen. 

Terwijn is lid van de Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen van diverse organisaties in de educatieve, sociale en culturele sector, waaronder Stichting Jongeren Die het Kunnen (voorzitter); het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest (voorzitter); KidsFoundation en Laguna Collective. 

Terwijn ziet het als een eer en uitdaging om als bestuurslid bij te dragen aan het werk van het Amsterdamse 4 en 5 mei comité. Met name ziet zij het als opdracht om steeds opnieuw jongeren te verbinden aan verhalen over de oorlog en vrijheid. 

Over Zafer Yurdakul 

Zafer Yurdakul is oprichter en directeur van Podium Mozaïek; internationaal cultuurpodium en tevens broedplaats aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam West met diverse huisgezelschappen zoals RAST, DEGASTEN en het Nederlands Blazers Ensemble. Hij is daarnaast directeur van Urban Resort; de stichting beheert in Amsterdam 17 broedplaatsen, waaronder het Volkshotel, Lely, ACTA, SUP, Westerdok en De Vlugt. 

Yurdakul zette zich achtereenvolgens in als stadsdeelraadslid, gemeenteraadslid en Provinciale Statenlid voor D66. Hij is daarnaast lid van de Raad van Toezicht van het Zaantheater, penningmeester van de Vereniging van Oud Raads- en Collegeleden Amsterdam en lid van de Kerncommissie Kunst en Cultuur van de Gemeente Den Haag. 

Yurdakul zal zich binnen het comité richten op de verbinding met culturele en creatieve plekken in de stad en het aanjagen van stadsgesprekken over vrijheid en democratie.

Website by HOAX Amsterdam