Nieuws
Oorlog betreedt opnieuw Europa
De Russische invasie in Oekraïne wijst ons met harde hand op het belang stil te staan bij de gruwelen van oorlog en toont de noodzaak vrede en vrijheid te eren en nooit voor vanzelfsprekend aan te nemen.
28 februari 2022 - door de redactie

De Russische invasie in Oekraïne maakt pijnlijk duidelijk hoe ver we in werkelijkheid verwijderd zijn van oorlog en agressie. De grootste grondoorlog sinds de Tweede Wereldoorlog laat zien hoe belangrijk het is stil te staan bij de gruwelen van oorlog en toont ons de noodzaak vrede en vrijheid te eren en nooit voor vanzelfsprekend aan te nemen.

De gedachten van het Amsterdams 4 en 5 mei comité gaan uit naar de onschuldige slachtoffers in deze oorlog. We voelen in het bijzonder mee met Amsterdamse Oekraïners die vrezen voor het lot van hun dierbaren en hopen intens op een oplossing van dit conflict.

In aanloop naar de Nationale Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei zoeken we samen met onze partners naar manieren om ons te verhouden tot de huidige ontwikkelingen. Stilstaan bij oorlogsslachtoffers en de viering van onze vrijheid zijn onlosmakelijk verbonden met onze zorgen over het lot van burgers wereldwijd.

Website by HOAX Amsterdam