Nieuws
Yvette van Boven maakt recept Vrijheidsmaaltijdsoep 2021
Op 5 mei eten we soep met elkaar naar recept van de bekende chef-kok en kookboekenschrijver
16 maart 2021 - door de redactie

De 10e editie van de Vrijheidsmaaltijd aan volle tafels, op Amsterdamse pleinen en podia, in straten en parken, om te vieren dat we in een vrije stad leven, verbonden met elkaar.

Dat was het idee. Maar de coronamaatregelen gooien roet in het eten. Toch gaan we weer iets bijzonders maken van Bevrijdingsdag 2021. Juist nu het samenleven zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden opgeschort zijn, is er bij veel mensen het verlangen om samen te komen, elkaar te ontmoeten en spreken.

Daarom eten we op 5 mei samen, aan duizenden tafels in Amsterdam en heel Nederland, dezelfde maaltijd: de Vrijheidsmaaltijdsoep.

Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat zoveel mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, zie je dat een oproep tot luisteren en respect naar elkaar nog echt nodig is.
— Yvette van Boven
foto: Oof Verschuren

Yvette van Boven zegt hierover: “Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat zoveel mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, zie je dat een oproep tot luisteren en respect naar elkaar nog echt nodig is. Openstaan voor inzichten die misschien niet de jouwe zijn, maar door naar elkaar te luisteren wellicht wél iets voor jou kunnen betekenen. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Samen aan tafel is natuurlijk een kleine moeite en een mooi gebaar. Als geen ander vind ik dat eten verbindt.”

Vrijheidsmaaltijd 2021 in Amsterdam

Op de website www.vrijheidsmaaltijdsoep.nl wordt binnenkort het Amsterdamse programma rond de Vrijheidsmaaltijdsoep gedeeld. Zo zal het vanaf april mogelijk zijn om je eigen (gratis) blik soep te bestellen én deelt Yvette van Boven in de aanloop naar 5 mei het recept zodat je ook weer zelf mee kunt koken. Voor als je bijvoorbeeld geen blik hebt kunnen bemachtigen of als je het gewoon leuker vindt om zelf aan de slag te gaan. Op 5 mei streamen we opnieuw een feestelijk programma vanuit Pakhuis de Zwijger. Zo kunnen we uiteindelijk toch nog samen eten, praten en toosten op de vrijheid!

Website by HOAX Amsterdam