Geen onderdeel van een categorie
Archief
10-jarig jubileum 3 Mei: Nationale Dag van Empathie
3 MEI 2022
20:00 — 22:30
Pakhuis de Zwijger
Let op! Dit event is al verstreken.
Tijdens de viering van ons 10-jarig jubileum op 3 mei 2022 blikken wij terug op 10 jaar Dag van Empathie.

Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB) en Pakhuis de Zwijger nodigen je van harte uit voor het 10-jarig bestaan van de Nationale Dag van Empathie (DvE) op dinsdagavond 3 mei 2022! De Nationale Dag van Empathie is een initiatief van stichting NLWB en vindt plaats op de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag. Ieder jaar beklimmen diverse en uiteenlopende sprekers, dichters en muzikanten ons podium. Door middel van hun verhalen, poëzie en muziek leert het publiek deze personen beter kennen.

Tijdens de viering van ons 10-jarig jubileum op 3 mei 2022 blikken wij terug op 10 jaar Dag van Empathie en lanceren wij onze Empathische Kalender en het Lespakket Empathie. Dit doen wij samen met onder anderen Mischa Blok (host) Karin Amatmoekrim (keynote speaker) Emine Ulgur (spreker), Joost Baars (dichter) en Jerry Afriyie (Dag van Empathie). Het volledige programma van 3 Mei: Nationale Dag van Empathie 2022 wordt op onze website bekend gemaakt.

Lancering Empathische Kalender

Vanaf dit jaar lanceren wij een empathische kalender met activiteiten die plaatsvinden door heel Nederland in mei 2022 die aansluiten bij de thema´s van de Dag van Empathie. Deze kalender heeft tot doel zoveel mogelijke empathische activiteiten in mei 2022 toegankelijk te maken maken en bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. De empathische kalender bestaat uit verschillende activiteiten zoals lezingen, documentaires, dans, voordrachten, theater of debat.

Lancering Lespakket Empathie

Op 3 mei 2022 wordt ook het Lespakket Empathie officieel gelanceerd voor de bovenbouw van het PO en de onderbouw van de VO. Om de kracht van empathie te verduurzamen, is het belangrijk jeugd en jongeren te leren wat empathie betekent en hoe je empathisch kan handelen, ook als je iemands gedrag of gevoel niet meteen begrijpt.

Meer informatie Dag van Empathie

Het hoofdevenement van de Dag van Empathie vindt plaats op 3 mei en diverse empathische activiteiten vinden plaats door heel Nederland in de maand mei. De Dag van Empathie heeft als doel meer begrip voor en bewustwording van verschillen binnen de Nederlandse samenleving te creëren. Met de Dag van Empathie willen wij Nederlanders in aanraking brengen met verhalen van anderen met wie ze op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Zo willen we bijdragen aan meer respect, empathie en verbondenheid, waarin mensen elkaar minder snel veroordelen, maar zichzelf in elkaar herkennen. De Dag van Empathie is inmiddels uitgegroeid tot een dag waar onze partners en vele anderen ieder jaar naar uitkijken. Stichting NLWB organiseert jaarlijks de Dag van Empathie in samenwerking met verschillende partners, zoals Pakhuis de Zwijger, het Amsterdams 4 en 5 mei comité, AT5, Operatie Periscoop en Gemeente Amsterdam.

Meer informatie over de Dag van Empathie vind je hier en de uitzending van de Dag van Empathie 2021 vind je hier.

10-jarig jubileum 3 Mei: Nationale Dag van Empathie
3 MEI 2022
20:00 — 22:30
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam
Georganiseerd door
Dag van Empathie
Pakhuis de Zwijger
Stichting Nederland Wordt Beter
Website by HOAX Amsterdam