Vrijheidsmaaltijd
Archief
24-uurs Vrijheidsmaaltijd A’DAM Toren
4 MEI 2018
23:00 — 01:00
Stadsschouwburg
Let op! Dit event is al verstreken.
24-uurs Vrijheidsmaaltijd met 48 Amsterdammers op het dak van A'DAM Toren

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité en A’DAM organiseren een 24 uur durende Vrijheidsmaaltijd op het dak van de A’DAM Toren. Tijdens dit diner-voor-twee gaan 48 Amsterdammers met elkaar het gesprek aan over vrijheid en het thema ‘Lieve Stad’. Ieder half uur schuift er een nieuwe Amsterdammer aan. De 48 genodigden komen uit alle hoeken van Amsterdam en samen vertegenwoordigen zij de ‘Lieve Stad.’ De Vrijheidsmaaltijd is online live te volgen via livestream op het Youtube kanaal van 4 en 5 mei Amsterdam, Facebook kanaal van 4en5meiAmsterdam, A’DAM Toren en A’DAM Lookout waardoor ook andere Amsterdammers deel kunnen nemen aan het gesprek. Ook op AT5 zal de livestream te zien zijn en AT5 komt live langs op 5 mei om 15:00 uur.

Tussen 10:00 en 22:00 uur kunnen geïnteresseerden deze Vrijheidsmaaltijd van dichtbij volgen op het observatiedek van de A’DAM Toren: A’DAM LOOKOUT.

Onder de deelnemers zijn bekende en minder bekende Amsterdammers, maar allemaal met een mooi verhaal en met wensen voor hun stad. Onder andere Job Cohen, Akwasi, Jort Kelder, Jennifer Hopelezz, Paul Scheerder (Documentaire ‘Schuldig’), Victoria Koblenko, Salim el Meriami (Amsterdammertje van het Jaar), Meester Bart en Shamiro van der Geldt (Nachtburgemeester Amsterdam) zullen aanschuiven.

Tijdens de Vrijheidsmaaltijd geven de deelnemers hun visie op Amsterdam als ‘Lieve Stad’ en geven zij aan wat het overkoepelende thema vrijheid voor hen betekend. Zo gaan de 48 Amsterdammers als het ware op eerste date met elkaar. Zij worden ontvangen en verzorgd door Victor Abeln en Sergio Vyent, beter bekend als de barman en maître van het programma First Dates (BNN/VARA).

De complete lijst met deelnemers en de indeling vind je hieronder.

24-uurs Vrijheidsmaaltijd A’DAM Toren
4 MEI 2018
23:00 — 01:00
Stadsschouwburg
Leidseplein 26
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
4 en 5 mei comité Amsterdam
A’DAM
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam