Concert
Archief
4 mei Herdenkingsconcert in Augustinuskerk
4 MEI 2019
20:45 — 21:45
Augustinuskerk
Let op! Dit event is al verstreken.

‘Blijf mij nabij – Getuigenissen van onze bevrijders, 75 jaar na D-day’ is het thema van het 4 mei-Herdenkingsconcert in de Augustinuskerk. Tijdens het concert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met persoonlijke getuigenissen van soldaten en hun dierbaren.

“‘Blijf mij nabij – Getuigenissen van onze bevrijders, 75 jaar na D-day’ is het thema van het 4 mei-Herdenkingsconcert in de Augustinuskerk te Amsterdam-Buitenveldert. Op 6 juni 2019 is het 75 jaar geleden dat de invasie op de stranden van Normandië het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde. Alleen al op de eerste dag, D-day, kwamen naar schatting 156.000 soldaten uit de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk naar Europa om hier te strijden voor de vrijheid. Eind augustus 1944 waren ongeveer 425.000 geallieerde slachtoffers te betreuren.

Tijdens het Herdenkingsconcert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met persoonlijke getuigenissen van soldaten en hun dierbaren. Het grote aantal slachtoffers van D-day krijgt daarmee een vertaling naar de menselijke maat en naar de gevolgen voor de levens van zovelen.

Programma

Op het programma van het 4 mei-Herdenkingsconcert staan de volgende werken: Abide with me van W. Monk, Lux Aeterna en They are at rest van E. Elgar, Wie lieblich sind deine Wohnungen uit Ein deutsches Requiem van J. Brahms, Never wheather beaten van C. Woods en Hör mein Bitten en Psalm 42 Wie der Hirsch schreit van F. Mendelssohn-Bartholdy.

Een groot aantal gastzangers uit de regio Amstelland versterken LPK Cantemus Dominum. Tevens werken mee aan het programma sopraan Bobbie Blommesteijn, het Dostojevski Strijkkwartet, organist Chris Bossano en de sprekers Marjolijn van Tooren en Angelo Vergeer. Het geheel staat onder leiding van Herman Paardekooper ”

Entree

5,- euro

Reserveren kan per mail: 4meiherdenkingsconcert@gmail.com

foto: Naam Achternaam
4 mei Herdenkingsconcert in Augustinuskerk
4 MEI 2019
20:45 — 21:45
Augustinuskerk
Postjesweg 123
Amsterdam
Georganiseerd door
LPK Cantemus Dominum
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam