Concert
Archief
4 Mei van Alle Kanten
4 MEI 2018
18:00 — 19:30
Amstelkerk
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 4 mei 2018 vindt de derde concertlezing plaats in de serie: Het Wapen van Amsterdam, wat betekent het nu? En veelzijdig en kort programma van muziek en poëzie met als leidende gedachte: Wat is heldhaftig in deze tijd? En barmhartig wereldwijd? Hoe verbinden wereldwijd muziek en poëzie lijden en troost?

Programma

-Pianist en (film)componist Laurens van Rooyen start met de Wallenbergsuite. Samen met de jonge violiste Serena van Heuverswyn speelt hij Schindler’s List.

-Hans Polak, kind van twee Auschwitz overlevenden, vertelt hoe de tweede wereldoorlog voor hem nog steeds voortleeft, tot op de dag van vandaag.

-De Amsterdamse opera/popzanger Mark Enthoven vertolkt, begeleid door Laurens van Rooyen, het prachtige Jiddissche lied ‘ Wo ahin soll ich geh’n?’ over de uitzichtloosheid in het ghetto.

-Het lot van de Syrische vluchteling staat centraal in de bijdrage van de, in 2012 gevluchte, informaticastudent en dudukspeler Peshmerge Morad. Na zijn aankomst was de duduk zijn enige troost. “Op het moment dat ik mijn gevoelens niet in woorden kan uitdrukken, pak ik mijn duduk en begin ik met spelen”.

-Het Linnaeuskoor zingt olv dirigent Jan-Paul van Spaendonck speciaal door hem voor deze gelegenheid op muziek gezetten gedichten van o.a. Hanny Michaelis.

-Ina Brouwer leest voor uit werk het van de Surinaamse verzetsman Anton de Kom.

Waar: Amstelkerk m.m.v Stadsherstel Amsterdam
Tickets

€10,- euro pp. Tickets via Eventbrite of aan de zaal verkrijgbaar.

4 Mei van Alle Kanten
4 MEI 2018
18:00 — 19:30
Amstelkerk
Amstelveld 10
Amsterdam
Georganiseerd door
Stadsherstel
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam