Vrijheidsmaaltijd
Archief
5 Mei Viering Plein ’40-’45
4 MEI 2021
12:00 — 18:00
Plein '40 - '45
Let op! Dit event is al verstreken.

Op Bevrijdingsdag vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Ook op Plein ’40 – ’45, welke naam ons herinnert dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, is iedereen uit Nieuw-West en omstreken welkom om op zondag 5 mei de vrijheid te komen vieren. Vanaf 15:00 kunnen 200 buurtbewoners gratis deelnemen aan de Vrijheidsmaaltijd.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend – we zijn er met zijn allen voor verantwoordelijk om ons in te zetten voor een vrije samenleving. Een samenleving waarin mensen zichzelf kunnen zijn en elkaar de ruimte geven. Een samenleving waarin we met elkaar uitwisselen, van elkaar leren en met elkaar kunnen genieten. Zondag 5 mei komen we samen op Plein ’40-’45 als ‘Familie Amsterdam’ voor een dag verbinding, verhalen en vermaak.

Amsterdamse Vrijheidsmaaltijd (tussen 15:00 en 18:00)

Lokale ondernemers zorgen voor een heerlijk maal waar buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten en spreken. Ga in gesprek met de buurman links van je, of luister naar de verhalen van het buurmeisje aan de andere kant van de tafel. Wil je alvast zeker zijn van een plekje? Meld je dan aan via deze link.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze maaltijd omdat deze is volgeboekt.

Vrijheidsfeest

Ook voor wie niet mee komt eten, is er op het plein genoeg te zien, luisteren en ontdekken deze dag. Luister naar de swingende muziek, bewonder lokaal talent of bouw mee aan meubels voor de wijk tijdens de Kunsthek workshops.

Amsterdam BLEND Market

De markt voor en door Amsterdammers. Buurtbewoners, lokale ondernemers, creatieven en sociale initiatieven laten zien wat ze in huis hebben: mooie producten en te gekke activiteiten. Wil je ook een kraam? Meld je hier aan voor de BLEND Market en Kids’ Vrijmarkt.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Nieuw-West, Wij zijn Plein ’40-’45, Amsterdam BLEND, De bloemetjes buiten en Resto van Harte.

Entree: deze gratis Vrijheidsmaaltijd wordt aangeboden door Stadsdeel Nieuw-West, Wij zijn Plein ’40-’45, Stichting Amsterdam BLEND Events, De bloemetjes buiten en Resto van Harte.
Reserveren voor de Vrijheidsmaaltijd: meld je aan via deze link
5 Mei Viering Plein ’40-’45
4 MEI 2021
12:00 — 18:00
Plein '40 - '45
Plein '40-'45
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam